13. november 2011

Tom Yum suppe – den perfekte suppe mod forkølelse

Denne meget velsmagende og stærke thailandske suppe er den perfekte medicin mod en omgang forkølelse.

Opskrift
1 liter hønsebouillon
1 citrongræs
3 kaffir limeblade
4 hvidløg
1 rød chili
3 spsk. fiskesauce
150 gram shiitake svampe (evt. tørret)
1 spsk. lime saft
1 bundt friske koriander
1 dåse kokosmælk
12 tigerrejer (frosne)
2 bok choy
12 cherry tomater

Tigerrejerne tøes forsigtig op i skål vand. Shiitake svampe lægges i blød i ca. 15 minutter og skæres efterfølgende i skiver. Citrongræssen knuses og skæres i grove stykker. Hvidløgene presse og chilien snittes fint. Bok choy vaskes og skæres i grove stykker. Hønsebouillonen hældes i en gryde og varmes forsigtig op. Tilføj citrongræssen og lad suppen simre i 1-2 minutter. Tilføj hvidløg, lime saft, fiske sauce, kaffir limeblade, chili og svampene og lad det simre 1-2 minutter. Tilføj tigerrejer, kokosmælk og cherry tomater. Lige inden supper skal serveres tilføjes bok choy og friske koriander. Herefter smages suppen til med salt eller lidt fiskesauce og voila.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *