9. maj 2012

Kinesisk stegte ris – En nem og lækker asiatisk ret

Her forleden lavede jeg stegte kinesiske ris. Den er dejlig nem at lave også smager den forrygende.

2 æg
1 løg
4 forårsløg
250 g. skinke
2 spisk. Madlavningsolie
250 g kogte ris
100 g frosne ærter
4 spsk. soyasauce
250 g. kogte rejer
1 Peberfrugt.

De to æg piskes med let med lidt salt og peger. Forårsløgene snitte på skrå, skinken skæres i tynde trimler, løget skæres i tynde skiver som halveres og peberfrugten snittes til tynde og aflange stave.
Æggene steges ved høj varme i lidt olie i en wok eller en stegepande. Æggemassen vendes et par gange så det bliver til store stykker rør æg. Løgringene lynsteges i et minut. Herefter hældes skinkestrimlerne og steges i et minut. Ris og ærter hældes i og gennemsteges i 3 minutter. Til sidst kommes æg, sojasauce, forårsløg, peberfrugt og rejer. Det varmes igennem og serveres.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *