26. maj 2013

Gourmet er tidens trend

Her under finanskrisen har jeg bemærket en lidt sjov tendens.

Mange, ja jeg kender faktisk ingen, der ikke er berørt af finanskrisen der hærger i øjeblikket, og de fleste holder på hat og briller og håber på bedre tider.

En ting der virkelig samler nationen er MAD.
Jeg har aldrig set så mange madprogrammer på de forskellige kanaler, og flere og flere af de små producenter af gourmetråvarer får en plads på hylden i supermarkederne.

Samtidig med det, sker der en stigning af udvalget af bladningsprodukter, som kun skal have lidt vand, og vupti så har du en chokoladekage.

Jeg synes, at det er enormt positivt at mange af madprogrammerne sætter fokus på kvalitet, gode råvarer og hvordan et måltid kan være samlingspunktet for socialt samvær med familie og venner.

Et af de områder, hvor der burde være mere tilgængelig information er kød.

Den 13. juni 2013 afholdes eventen ‘Foredrag – Dansk økologisk gourmetkød‘, hvor kødeksperten Jens Slagter ved Kultorvet, holder et unikt foredrag om kød. I korte træk.

  • Generelt om dansk kød og landbrug – herunder hvor stor andelen af det kød der produceres kan betragtes som gourmetkød.
  • Hvor stor en andel af det økologiske gourmetkød der eksporteres til udlandet.
  • Hvor meget kød Danmark importere fra de europæiske lande.
  • Dyrevelfærd – hvor er det optimale betingelser for dyrenes velfærd for, at kødet bliver bedst muligt.
  • Hvilke kriterier der slækkes på for, at kunne levere kød til konkurrencesygtige priser.
  • Supermarkedskød – hvilke gårde og producenter de samarbejder med og, hvilke kriterier de benytter for, at kød betragtes som kvalitet.
  • Hvad du som privatperson skal kigge efter når du køber kød, så du får mest kvalitet for pengene, uanset om du handler i et supermarked eller ej.

og meget meget mere

Under foredraget får du serveret 5 forskellige gourmet smagsprøver.

Deltag i denne spændende event for kun 150 kr.

Klik her for at læse mere og reservér en plads.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *