4. februar 2014

Enchiladas med oksekød

Enchiladas

Her forleden fik jeg lyst til hjemmelavet mexicansk mad, og det endte til de her velsmagende enchiladas serveret i fad. Her følger opskriften.

1 pk. hakket oksekød
½ løg
½ tsk. chilipulver
½ dl. oksebouillon
6 tortillas pandekager
Riveost

Sauce
½ løg
3 hvidløg
3,5 tsk. chilipulver
1 tsk. tørret basilikum
½ tsk. salt
½ tsk. peber
1 tsk. spidskommen
1 tsk. koriander
1 dåse hakket tomater
1 dåse tomat puré
2 dl. oksebouillon

Løget snittes fint, hvidløgene presse og steges i lidt olie.
Oksebouillonen laves.
Dåsetomaterne hældes i gryden, sammen med de tørrede krydderier.
Oksebouillon og tomatpure kommes i, røres og det hele småkoges.
Resten af løget og hvidløg steges i lidt olie.
Oksekødet kommes i, hvor det deles i mindre stykker.
Krydderier og oksebouillon kommes i, og det småkoges i 5-10 minutter til væden er reduceret.
Ovnen forvarmes ved 170 grader.
⅓ af tomatsaucen kommes i et fad.
Lidt oksekød kommes på en tortillas pandekage, og den rulles til en pølse, og lægges i fadet.
Tortillas pandekager rulles en efter en, og lægge ved siden af hinanden i fadet.
Resten af saucen hældes over, og der drysses med lidt revet ost.
Fadet stilles i ovnen og bages i 10 minutter.
Til retten serveres kogte ris og en let salat.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *