13. maj 2014

Osteboller med timian og sesamfrø

Her forleden fik jeg lyst til friskbagte osteboller. Normalt er jeg ikke den som bager flest boller, så det var en sjov lille udfordring. Her følger opskriften.

1,5 dl. vand
50 gr. gær
2 æg
260 gr. hvedemel
100 gram Pcorino Romano
100 gr. Gauda ost
drys salt
1 tsk. timian
drys sesamfrø

Gæret røres ud i det lunkne vand.
Smøret smeltes ved svag varme.
Smeltet smør, salt, timian og æggene kommes i skålen og piskes til en ensartet masse.
Ostene rives, kommes i skålen og vendes med en ske.
Melet hældes lidt af gangen i skålen og dejen æltes til en glat bolle.
Dejen stilles til hævning i en time.
Dejen slås igennem, der laves små boller som placeres på en rist.
Bollerne stilles til hævning i en ½ time.
Bollerne bages i 15-20 minutter ved 225 grader.

De blev ganske vellykket og smagen var rigtig fin.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *