14. november 2013

Foredrag og smagning af Bourgogne-vine

En spændende og unik event om Bourgogne-vine.
Hvis vejret tillader det, bydes der velkommen på Marmorbroen, hvor vi sabler vinen Weingut Henninger.
Herefter holdes et fascinerende foredrag om Bourgogne-vinen, og under foredraget smager du 5 unikke og eksklusive vine, og du får serveret 8 lækre tapas, der er tilberedt af “Det Atonome Køkken”.

Om Ubbes Vinhandel

Ubbes Vinhandel blev grundlagt af Frederik Benedict Ferdinand Munthe i 1859. Sidenhen har forretningen har forskellige ejere, og i dag drives specialforretningen af Mads Ubbe og Troels Birch.
Nostalgien oser langt væk, når du træder ind i forretningen, og i forretningens tilstødende antikke lokaler er du omgivet af vine fra gulv til loft. Forretningen sælger kvalitetsvine fra mange forskellige lande, som du normalt ikke kan få andre steder.

Om foredraget

  • Du hører om Bourgogne-vinens historie og om lande, der producerer Bourgogne-vine.
  • Du hører om druen, fremstillingsprocessen og lagering.
  • Du lærer om de forskellige typer Bourgogne, der serveres under foredraget.
  • Du lærer om forskellen på de enkelte Bourgogne-vine.
  • Du bliver bevidst om, hvad du skal kigge efter, når du køber Bourgogne.
  • Du får kendskab til, hvilke råvarer du bør servere til Bourgogne, så den kommer til sin ret.

Når du går fra eventen, har du fået

  • En viden om Bourgogne, dens historie og de lande, der producerer den delikate vin.
  • Et indblik i, hvordan den delikate vin fremstilles, og hvad der gør de forskellige processer enestående.
  • En forståelse for, hvad gør denne eksklusive vin unik.
  • Et kendskab til, hvordan du serverer Bourgogne på bedste vis.
  • En smagning af 5 forskellige Bourgogne, de færreste har smagt.

De 5 forskellige vine er Weingut Henninger 1994, Les Clos 2002, Le Haut-Mesnil 2009, Weisenheimer Halde 2010 og Donaine Des Variolles 2000.

Alt i alt får du et 2 timers langt foredrag om unikke og eksklusive Bourgogne-vine, der afholdes af den daglige leder Torben Birch. Glæd dig til unikke vine og tapas af en helt særlig karakter.

Kapacitet

Der er plads til 15 personer og tilmeldingen foregår efter “først til mølle”-princippet. Ved mere end 15 tilmeldinger laves der en tilsvarende event der af holdes kort tid efter.


 

Kommentarer lukket til Foredrag og smagning af Bourgogne-vine

5. oktober 2013

Foredrag og middag på formel B

Et enestående og sjældent foredrag om, hvilke overvejelser kokkene bag formel B gør sig, når de udvikler Michelin retter. Foredraget afholdes af Michelinkok og ejer Kristian Møller, og efter foredraget serveres en udsøgt 4-retters menu.

Om formel B

formel B har rødder i det klassiske franske køkken med hovedvægt på danske råvarer af god kvalitet, krydret med specialiteter fra Frankrig. I køkkenet står de to ejere Kristian Møller og Rune Jochumsen, der overtog formel B i foråret 2003. Allerede året efter fik formel B en stjerne i Guiden Michelin.

Om foredraget

  • Du møder Michelin-kokken Kristian Møller ansigt til ansigt hos formel B.
  • Du får indblik i, hvad årstiderne betyder for valget af råvarer.
  • Du får indsigt i, hvilke kriterier der skal være opfyldt, før Kristian Møller er tilfreds.

Når du går fra eventen har du fået

  • En mere personlig relation til Kristian Møller, én af kokkene bag formel B.
  • En viden om kompleksiteten bag sammensætning af Michelin-retter.
  • En forståelse for, hvad der gør formel B og restaurantens menu unik.
  • En eksklusiv 4-retters middag uden drikkevarer.

Alt i alt får du 20 minutters sjældent foredrag, hvor du bagefter går hjem med en viden, som kan du bruge, når du selv skal sammensætte en lækker middag i dit eget køkken. Det bliver dine gæster glade for!

Kapacitet

Der er plads til 15 personer, og tilmeldingen foregår efter ”først-til-mølle”-princippet. Ved mere end 15 tilmeldinger, laves en tilsvarende event mere der afholdes kort tid efter.

Kommentarer lukket til Foredrag og middag på formel B

13. juni 2013

Foredrag – Dansk økologisk gourmetkød

Et spændende og unikt foredrag om eksklusivt økologisk gourmetkød. Foredraget afholdes i selve slagterlokalet hos Slagteren ved Kultorvet.
Under foredraget får du serveret 5 forskellige økologiske smagsprøver af højeste kvalitet.

Om Slagteren ved Kultorvet

Slagteren ved Kultorvet blev etableret i 1888. Den eksklusive forretning har sidenhen og igennem årene skiftet ejer et par gange. I 1989 overtog Jens Slagter forretningen, og han har sidenhen fusioneret og indgået samarbejde med økologiske gårde, der producerer økologiske kødprodukter af bedste kvalitet.

Om foredraget

  • Du hører om kød generelt og dansk landbrug.
  • Du hører om, hvilke gårde Slagteren ved Kultorvet har indgået et samarbejde med og hvorfor.
  • Du hører om, hvilken betydning dyrevelfærd har for kødets kvalitet.
  • Du får en kort gennemgang af de forskellige typer af kødstykker, der sidder på et stykke kvæg.
  • Du hører om forskellen på supermarkedskød og kød fra økologiske gårde.
  • Du hører om, hvorfor det godt kan betale sig at købe økologisk kød hos en specialforretning.

Når du går fra eventen, har du fået

  • En unik viden om gourmetkød.
  • En særlig viden om, hvilken betydning dyrenes opvækst, foder og pleje har for kødkvaliteten.
  • En viden om, hvilke faser et stykke kvæg gennemgår, fra det slagtes, til det ligger i køledisken.
  • En indsigt i de forskellige kødstykker, der findes, og deres unikke kvaliteter.
  • Kendskab til kvaliteten på det kød, der sælges i supermarkederne.
  • En ganske unik viden om, hvad du som forbruger skal kigge efter, når du køber kød.

Alt i alt får du en times spændende foredrag om dansk økologisk kød af bedste kvalitet. Under foredraget får du serveret 5 forskellige gourmet-smagsprøver.
Skynd dig at booke en plads, hvis du gerne vil vide mere om det kød, du putter i indkøbskurven.

Kapacitet

Der er begrænset antal pladser. Tilmelding til eventen foregår efter først til mølle-princippet.
Såfremt at eventen bliver overtegnet laves en tilsvarende event, der afholdes kort tid efter.

Kommentarer lukket til Foredrag – Dansk økologisk gourmetkød

4. maj 2013

Foredrag og middag på japansk

Et spændende og sjældent foredrag om det autentiske japanske køkken. Foredraget afholdes af kokken og ejeren af Sukiyaki, Tamon Ueda, og efter foredraget serveres en unik 9-retters tasting-menu.

Om Sukiyaki

Den familieejede japanske restaurant Sukiyaki var den allerførste, der introducerede rå fisk og autentiske, traditionelle japanske retter til de danske ganer tilbage i 80’erne.
Sukiyaki og søsterrestauranten Kyoto er også de eneste, som tilbyder teppanyaki, en stor stegeplade, som gæsterne sidder omkring og ser på, mens maden bliver tilberedt på den.

Om foredraget

  • Du hører om det autentiske japanske køkken, og hvad der gør dette unikt.
  • Du får et indblik i, hvor mange retter der indgår i en klassisk japansk aftenmenu.
  • Du får en viden om, hvordan en traditionel aftenmenu sammensættes.
  • Du bliver opmærksom på, hvilke kriterier der skal være opfyldt.
  • Du får en unik demonstration af stegning på stegepladen teppanyaki.

Når du går fra eventen, har du fået

  • En unik viden om de mange forskellige smagsoplevelser, som det japanske køkken rummer.
  • En indsigt i kompleksiteten bag en traditionel japansk middag.
  • En særlig viden om, hvilke retter som indgår i en klassisk aftenmenu.
  • Kendskab til de tilberedningsmetoder, der anvendes ved stegning på teppanyaki.
  • En delikat og unik tasting-menu bestående af 9 forskellige små retter, som du normalt ikke kan bestille hos sushirestauranterne.

Alt i alt får du et 30 minutters sjældent foredrag, hvor du bagefter har en viden om tilberedningsmetoder, som du kan bruge, når du selv skal sammensætte en lækker japansk middag i dit eget køkken. Det bliver dine gæster glade for!

Kapacitet

Der er plads til 30 personer, og tilmeldingen foregår efter først til mølle-princippet. Ved mere end 30 tilmeldinger laves en tilsvarende event, der afholdes kort tid efter.

Kommentarer lukket til Foredrag og middag på japansk

14. marts 2013

Foredrag – Kunsten at brygge god kaffe derhjemme

Et spændende foredrag om eksklusiv kaffe, efterfulgt af hvordan du lærer at mestre de mest almindelige bryggemetoder for stempelkande, filterkaffe og mokkakande med mælkeskummer.

Om Kontra Coffee

Kontra Coffee er en butik og et kafferisteri beliggende på Østerbro i København. Kontra Coffee sælger nyristet eksklusiv kaffe fra hele verden. Direktør Kurt Dalsgaard og forretningens andre kaffeeksperter dufter til og smager på en kaffe adskillige gange, før kaffen når hylden. Kaffen bliver nærstuderet for at finde frem til den perfekte ristningsgrad, som får det bedste frem i bønnen.

Om foredraget

  • Du hører om kaffe og dens oprindelse.
  • Du hører om hvilke kaffesorter der egner sig bedst til stempelkande, filterkaffe og mokkakande.
  • Du hører om de mest almindelige bryggemetoder.
  • Du lærer at mestre bryggemetoderne til stempelkande, filterkaffe og mokkakande med mælkeskummer.
  • Du lærer nogle simple principper der altid vil sikre dig den mest optimale smag.

Når du går fra eventen, har du fået

  • En unik viden om eksklusiv kaffe.
  • En indsigt i, hvilken kaffe der egner sig bedst til en specifik anledning.
  • En særlig viden om, hvordan du kan påvirke smagen alt efter den måde du brygger kaffen på.
  • En bevidsthed om, hvad du skal være opmærksom på, for at få det fulde udbytte af kaffebønnerne.

Alt i alt får du ½ times spændende og velduftende foredrag om eksklusiv kaffe. Efter foredraget lærer du i 2 timer at mestre de mest almindelige bryggemetoder til stempelkande, filterkaffe og mokkakande med mælkeskummer.
Skynd dig at book en plads, hvis du er vild med kaffe.

Kommentarer lukket til Foredrag – Kunsten at brygge god kaffe derhjemme

22. februar 2013

Foredrag og middag med Thomas Rode Andersen

Et fascinerende og sjældent foredrag om hummeren, og hvorfor det er den, der inspirerer køkkenchef hos Kong Hans Kælder, Thomas Rode Andersen mest. Efter foredraget serveres en ganske særlig og enestående menu, hvor du vil smage hummer tilberedt på to forskellige måder. Menuen rundes af med ost og dessert.

Om Kong Hans Kælder

Kong Hans Kælder er Danmarks ældste gourmet restaurant. Siden 1976 har der kun været tre køkkenchefer, nemlig Michel Michaud (1976–1980), Daniel Letz (1981–1996) og Thomas Rode Andersen (1996–). Thomas Rode Andersen er kendt som en kompromisløs perfektionist, der arbejder i døgndrift for at løfte arven.

Om foredraget

  • Du oplever på første hånd Michelin-kokken Thomas Rode Andersen.
  • Du hører Thomas Rode Andersen fortælle, hvorfor hummeren er den råvare der inspirerer ham mest.
  • Du får et indblik i, hvad der gør hummeren enestående.
  • Du får en viden om, hvordan hummeren kan tilberedes på 4 forskellige måder.
  • Du oplever som afslutning på foredraget, hvor delikat en hummer kan smage på 4 forskellige og unikke måder.

Når du går fra eventen har du fået

  • Et mere personligt forhold til Thomas Rode Andersen og kokken bag Danmarks ældste gourmet-restaurant.
  • En unik viden om hummeren som råvare og hvad der gør den unik.
  • En forståelse for, hvad der gør arbejdet med en råvare som hummeren fascinerende.
  • En indsigt i, hvordan hummeren kan tilberedes på 4 forskellige måder.
  • En enestående menu komponeret af Thomas Rode Andersen specielt til denne aften.

Alt i alt får du 45 minutters fascinerende og sjældent foredrag om hummeren. Efter foredraget vil Thomas Rode Andersen være at finde ude i køkkenet, hvor han vil tilberede en ganske særlig menu, hvor du vil smage hummer tilberedt på fire forskellige måder, samt ost og dessert. Velbekomme!

Kapacitet

Der er plads til 30 personer, tilmeldingen foregår efter ”først til mølle” princippet. Ved mere end 30 tilmeldinger, laves en tilsvarende event mere der afholdes kort tid efter.

Kommentarer lukket til Foredrag og middag med Thomas Rode Andersen

21. november 2012

Foredrag – Champagnens gyldne dråber

Et spændende foredrag om champagne, hvor du under foredraget, smager på 4 forskellige delikate og eksklusive champagner, som de færreste har smagt.

Om Gl. Kongevej Vine
Gl. Kongevej Vine er en eksklusiv butik med et stort udvalg af champagner fra Pascal Doquet, André Beaufort, Francis Boulard, Domaine Georges Laval, Agrapart og Cédric Bouchard. Butikkens bestyres dagligt af Casper Frimann og Torben S. Raahede.

Om foredraget

  • Du hører om champagnens historier og om området Champagne i Frankrig, der producerer champagne.
  • Du får en viden om, hvordan champagne fremstilles på forskellige måder.
  • Du lærer om de forskellige champagner der serveres under foredraget.
  • Du lærer om forskellen på de forskellige champagner.
  • Du bliver bevidst om, hvad du skal kigge efter, når du køber champagne.
  • Du får kendskab til, hvilke råvarer du bør servere til champagne, så den kommer til sin ret.

Når du går fra eventen har du fået

  • En viden om champagne, dens historie og om området Champagne som producerer champagne.
  • Et indblik i, hvordan den delikate vin fremstilles, og hvad der gør de forskellige processer enestående.
  • En forståelse for, hvad der gør denne eksklusive vin unik.
  • Et kendskab til, hvordan du serverer champagne på bedste vis.
  • En smagning af 4 forskellige eksklusive champagner de færreste har smagt.

De 4 forskellige champagner er Pascal Doquet – Blanc de Blanc NV, Francis Boulard – Petraea XCVII-MMVII, R. Pouillon & Fils – Grand Cru 2005 og Taittinger – Comtes de Champagne Blanc de Blanc 2000.

Alt i alt får du et 1½ timers langt foredrag om eksklusive champagner, der afholdes af den daglige leder Casper Frimann. Glæd dig til bobler af en helt særlig karakter.

Ekstra
Som deltager vil du den aften kunne købe champagne til en særlig pris.

Kapacitet

Der er plads til 20 personer, og tilmeldingen foregår efter ”først til mølle”-princippet. Ved mere end 20 tilmeldinger laves der yderligere en tilsvarende event, der afholdes kort tid efter.

Kommentarer lukket til Foredrag – Champagnens gyldne dråber

13. oktober 2012

Foredrag – Olivenoliens elegante dråber

Et spændende foredrag om olivenolie, hvor du under foredraget smager 4 forskellige olivenolier af særlig udsøgt kvalitet.

Om Cathrine Fogel

Cathrine Fogel er smagsdommer og indkøbsdirektør hos C & E Gastro-Import. Cathrine har en international baggrund, og hun taler otte sprog flydende. Hun er den første dansker, der blev optaget i den internationale oste-loge Guilde des Fromagers.
I 2008 blev Cathrine udnævnt til Maître Fromager, og i 2011 fik hun tillige ærestitlen Ambassadeur for de skandinaviske lande pga. sin store viden om ost.
Cathrine er også olivenolieekspert med diplom som smagsdommer fra ONAOO, da hun har en bred og detaljeret viden om olivenolie.

Om foredraget

  • Du hører om olivenoliens historie og om de lande, der producerer olivenolie.
  • Du får en viden om, hvordan olivenolie fremstilles.
  • Du lærer om forskellen på de forskellige olivenolier.
  • Du bliver bevidst om, hvad du skal kigge efter, når du køber olivenolie.
  • Du får kendskab til, hvilke råvarer der passer bedst til de forskellige olivenolier, så de kommer til deres ret.

Når du går fra eventen, har du fået

  • En unik viden om olivenolie, dens historie og de lande, der producerer olivenolie.
  • Du får en viden om, hvordan olivenolie høstes og fremstilles.
  • En forståelse for, hvad der gør denne elegante olie unik.
  • Et kendskab til, hvordan du anvender olivenolie på bedste vis.
  • En smagning af 4 forskellige olivenolier, de færreste har smagt.

Alt i alt får du et 1,5 time langt foredrag om olivenolie og dens fantastiske kvaliteter, der afholdes af olivenolieeksperten Cathrine Fogel.

Kommentarer lukket til Foredrag – Olivenoliens elegante dråber

30. august 2012

Foredrag – Nikolaos Strangas diamanter

Et spændende og velsmagende foredrag med Nikolaos Strangas, hvor han fortæller om sin passion for gourmetkager. Under foredraget serveres et glas boblende Asti (fra Michelin-restauranten Era Ora), to Macarons og 3 smagsprøver af Nikolaos Strangas’ portionskager. Inden foredraget slutter, viser Nikolaos Strangas, hvordan han laver emulsion med chokolade.

Om Nikolaos Strangas Conditori & Cakeaway

Den græskfødte Nikolaos Strangas har siden 2005 arbejdet som dessertkok på Michelin-restauranten Era Ora.
I 2010 besluttede Nikolaos at gå nye veje og skabe en kagerevolution med nye innovative opskrifter.
I december 2010 åbnede Nikolaos Strangas Conditori & Cakeaway på Åboulevarden 7 i København, hvor du finder nyfortolkninger af klassiske kager, hans succesrige Macarons og tærter, som laves efter kundernes ønsker, mens de venter.

Om foredraget

  • Du møder Michelin-dessertkokken Nikolaos Strangas på første hånd.
  • Du hører Nikolaos Strangas fortælle om sin passion for gourmetkager.
  • Du får en indsigt i, hvad Nikolaos Strangas betragter som det ypperste inden for konditori.
  • Du får en viden om, hvad der adskiller Nikolaos Strangas’ gourmetkager fra andre konditoriers kager.
  • Du får kendskab til, hvad du skal kigge efter, når du køber kager.

Når du går fra eventen, har du fået

  • Et personligt indtryk af Nikolaos Strangas i hans vante omgivelser.
  • En ganske særlig viden om de kager, der kan købes hos den lokale bager og konditor.
  • Et kendskab til de gourmetkager, der tilberedes og serveres i Conditori & Cakeaway.
  • En unik viden om, hvad der gør arbejdet med gourmetkager fascinerende.
  • En indsigt i, hvad der adskiller Nikolaos Strangas fra andre konditorer.

Alt i alt får du 1 times foredrag om gourmetkager, der afholdes af Michelin-dessertkokken Nikolaos Strangas. Skynd dig at booke en plads, hvis du er vild med gourmetkager.

Kapacitet

Der er plads til 20 personer, og tilmeldingen foregår efter ”først til mølle”-princippet. Ved mere end 20 tilmeldinger laves der yderligere en tilsvarende event, der afholdes kort tid efter.

Kommentarer lukket til Foredrag – Nikolaos Strangas diamanter

2. juni 2012

Verdens bedste kok – Rasmus Kofoed

Et fascinerende og sjældent foredrag, som afholdes for første gang i Danmark.
Verdens bedste kok Rasmus Kofoed taler i 45 minutter om sin passion for mad og gastronomi på topniveau.
Foredraget afholdes på 7. etage i Parken i Geraniums enestående og smukke omgivelser.
Inden foredraget starter, vises en kort film på ca. 5 minutter om Bocuse d’Or og vejen til guldet.
Herefter serveres der eksklusiv økologisk champagne og fire forskellige delikate gourmetsnacks tilberedt af sæsonens friske råvarer i Geraniums køkken.

Om Geranium

Frem til 2009 lå Geranium i Kongens Have. I september 2010 startede Geranium et nyt kapitel på 7. sal i Parken med udsigt til Fælledparken. Sidenhen er der sket rigtig meget: Køkkenchefen Rasmus Kofoed vandt i januar 2011 guld ved Bocuse d’Or i Lyon, og i marts 2012 fik Geranium sin første Michelin-stjerne.

Om foredraget

  • Du oplever på første hånd verdens bedste kok Rasmus Kofoed.
  • Du hører Rasmus Kofoed fortælle om sin passion for mad.
  • Du får et indblik i, hvad Rasmus Kofoed betragter som kvalitet.
  • Du får en indsigt i, hvilke kriterier der skal være opfyldt før Rasmus Kofoed er tilfreds.
  • Du får en viden om, hvad der kendetegner den mad som Geranium tilbereder.

Når du går fra eventen har du fået

  • Et mere personligt forhold til Rasmus Kofoed, verdens bedste kok.
  • Et kendskab til, hvilken champagne og hvilke gourmetsnacks, der tilberedes og serveres i Geranium.
  • En unik viden om, hvad der gør arbejdet med gastronomi fascinerende.
  • En indsigt i, hvad der adskiller Rasmus Kofoed fra andre kokke.
  • Et kendskab til, hvad der gør den mad, Geranium tilbereder, unik.

Alt i alt får du et 45 minutters fascinerende og sjældent foredrag om Rasmus Kofoed. Under foredraget bliver din gane forkælet med eksklusiv champagne og fire forskellige delikat gourmet snacks tilberedt i Geraniums køkken.

 

 

Kommentarer lukket til Verdens bedste kok – Rasmus Kofoed