2. oktober 2011
Anmeldelse: Den populæreste delikatesse i Frankrig
Jeg er vild med den franske delikatesse foie gras. Pierre de Chaumeyrac, Bloc de Foie Gras De Canard smager exceptionel godt. Konsistensen er delikat og fløjlsbløde, og sammen med hjemmelavet figenkompot smager denne foie gras fantastisk. Den kan købes hos E. Leclerc L
Skriv en kommentar29. september 2011
Har du styr på dine køkkenredskaber?
Udover de klassiske mærker såsom Tefal og Eva Trio, ved du hvad du skal kigge efter når du f.eks. skal købe en gryde eller en stegepande?
For nylig var jeg i Inco (restaurationsbranchen fortrukne indkøbssted) for at købe en gryde der kun skal bruges til at koge sushiris.
Jeg konstaterede rimelig hurtigt, at en gryde ikke bare er en gryde. Den gryde jeg endte med at købe, er en gryde der bliver varm på et slit sekund, hvilket er perfekt når der skal koges sushiris. Til gengæld tåler den ikke at blive varmet op uden indhold.
Desværre havde jeg ikke tid den dag til, at høre om de andre gryder. Så derfor ser jeg specielt frem til eventen ”H.W. Larsens unikke køkkentøj” der afholdes den 19. oktober 2011 kl. 17.30. Her vil eksperten i køkkenredskaber Benjamin Jensen holder 1½ times foredrag om 10 forskellige køkkenredskaber, og hvad der gør de enkelte redskaber unikke. Benjamin kommer selvfølgelig også ind på de nyeste tendenser.
Jeg glæder mig især til at få udvidet min horisont med nye kendte og ukendte redskaber. Jeg glæder mig også til at få en viden om, hvad det er præcis jeg skal kigge efter, når jeg er ude og købe køkkenredskaber. Personligt foretrækker jeg allround køkkenredskaber af en god kvalitet, som kan tåle nogle år på bagen.
Læs mere om eventen her og reserver en plads
PIISST: Du er selvfølgelig velkommen til at tage en veninde med.
Skriv en kommentar28. september 2011
Cocktails & fun i indre København
En social klub for kvinder der har lyst til at mødes, og netværke engang imellem over en cocktail eller to i indre København.
Har du veninder, bekendte eller kolleger som kunne være interesseret i at mødes og netværke engang imellem, så kig forbi facebook siden ”Cocktails & fun i indre København”.
Den første cocktailinvitation offentliggøres på facebook siden ultimo september.
Der er ingen forpligtelser og det er ganske gratis. Alle kvinder er velkommen!
Skriv en kommentar25. september 2011
Anmeldelse: Den perfekte lille eftermiddagssnack
I weekenderne får jeg ofte lyst til en lille eftermiddagssnack.
Min favorit snack er en ½ skive fransk landbrød med et drys af Camilla Plums kryddersalt. Hun laver den mest fantastiske kryddersalt der består af salt, friske krydderurter, chili og citronskaller.
Denne lille herlighed dypper jeg i mine forældres franske hjemmelavet økologiske oliven olie. Olien har en meget kraftig og dyb smag af oliven olie, og den egner sig derfor bedst til dyppelse og salatdressinger.
Hjemmelavet oliven olie, kan du oftest komme i nærheden af hvis du besøger franske gårdbutikker. Det er ikke alle der skilter med deres gårdbutik, så oftest er det bedst at spørge sig frem.
Skriv en kommentar22. september 2011
Hvad er det perfekte køkken?
Det perfekte køkken er meget individuelt.
Som sushikok vil du i mit køkken bl.a. finde japanske køkkenredskaber der kun kan købes i Japan, og som jeg kun bruger når jeg laver sushi.
Nu er jeg også glad for mad fra andre verdensdele, så derfor har jeg et pænt udvalg af forskellige redskaber.
De fleste kan blive enig om at mad der er lavet helt fra bunden af smager fantastisk, her tænker jeg for eksempel på hjemmelavet pasta.
I en travl hverdag kan de være svært, at finde tid til det.
Den 19. oktober kl. 17.30 afholdes eventen ”H.W. Larsens unikke køkkentøj”. Her vil eksperten i køkkenredskaber Benjamin Jensen holde 1½ times foredrag om hvilke 10 redskaber, du bør eje for at have det perfekte køkken. Benjamin vil tale om redskaber du kan bruge til at lave fantastisk mad fra bunden af, han gennegår også redskaber der uden tvivl vil gøre din hverdag nemmere. Det er køkkenredskaber der vil spare dig tid i køkkenet.
Læs mere om eventen her og reserver en plads
Skriv en kommentar20. september 2011
Ses vi på Feminas livsstilsmesse?
Den 7-9. oktober 2011 afholdes Feminas livsstilsmesse i Forum.
I år får Sakana – gastronomi i stiletter en stand på den meget populære messe. Det glæder jeg mig utrolig meget til, her får vi mulighed for at hilse på mange nye spændende personer samtidig med, at der bliver sat fokus på mange af de eksklusive og unikke gourmetevents som vi stabler på benene i løbet af et år.
Hvis du ikke har de store planer den weekend, så synes jeg at du skal kigge forbi og sige hej.
PIIST: Til jer der er helt vilde med sushi, så tager jeg et par eksemplarer med af min seneste kogebog ”Matcha, omakase og sushi – for alle der værdsætter god mad” med på messen.
Skriv en kommentar18. september 2011
Anmeldelse: Jeg elsker retten Sukiyaki
Kender du den japanske ret Sukiyaki?
Det er en meget velsmagende og delikat gryderet og den er meget populær i Japan. Papirtynde skiver af oksekød steges i en gryde, hvorefter en varm soja marinade hældes i gryden og til sidste tilsættes forskellige lækre grønsager, risnudler og tofu.
Når det hele har kogt et par minutter i marinaden spises lækkerierne ved at dyppe det i rå æg. Rå æg, ja det lyder ulækkert, men det smager bare fantastisk!
Til retten serveres den klassiske miso suppe og en lille skål ris.
Jeg plejer at tage til Tokyo hvert andet år, og når jeg savner Japan allermest lægger jeg vejen forbi Restaurant Sukiyaki, de servere et utal af autentiske japanske retter.
Skriv en kommentar13. september 2011
Hvem og hvad er H.W. Larsen?
H.W. Larsen er en forretning der ligger i Kødbyen, der er specialiseret i at rådgive og sælge køkkenudstyr til professionelle kokke. Selvom du ikke er kok, er du som privat person også velkommen i butikken.
Forretningen har et stort udvalg af køkkenredskaber, maskiner og service i forskellige kvaliteter, og som en af de få butikker i branchen, reparer de også maskiner såsom blender, grønsagsskærer, sliber knive og meget andet.
Den 19. oktober kl. 17.30 afholdes eventen ”H.W. Larsens unikke køkkentøj”, hvor du møder eksperten indenfor køkkenredskaber Benjamin Jensen.
Benjamin holder i 1½ time et interessant foredrag om 10 forskellige køkkenredskaber, som du bør eje for at have det perfekte køkken. Benjamin vil øse ud af sin viden om køkkenredskaberne og vil selvfølgelig også komme ind på, hvad der gør de enkelte redskaber unikke.
Efter foredraget kan du købe køkkenredskaber til attraktive priser.
Læs mere om eventen her og reserver en plads
Skriv en kommentar12. september 2011
En sublim bourgogne
I det seneste nummer af magasinet Gastro nr. 60 anmeldes forskellige rødvine, denne til en pris over 700 kr.
Rødvinen Beaune Grèves Vigne de l’Enfant Jesus 2009, Bouchard Pére & Fils, Frankrig får som en af de få seks stjerner. Vinen får følgende ord med på vejen.
Det er mange penge, men det er også billigt, for tilsvarende kvalitet skal man normalt op i grand cru-niveau for at finde. Det er vidst ingen hemmelighed, at Bouchard & Pére & Fils de seneste år er kravlet op ad rangstigen og endelig konkurrerer med de bedste negocianter og for flere vines vedkommende endda med Bourgognes absolutte spidser.
Her er kirsebær, skorpe af Mont d’Or, sure våde sten, prikkende syre i næsen og saftighed i smagen. Den er imponerende koncentreret og essensagtig, svævende og smertende på samme tid. Sublim Bourgogne der burde koste langt mere, men heldigvis ikke gør det.
Vinen koster 749,95 kr. kan købes hos Erik Sørensen vin
Skriv en kommentar
8. september 2011
H.W. Larsens unikke køkkentøj
Den 19. oktober 2011 afholdes eventen ”H.W. Larsens unikke køkkentøj”, hvor Benjamin Jensen holder et interessant foredrag i 1½ time om forskellige køkkenredskaber. Under foredraget kommer du bla. til, at hører om de nyeste tendenser inden for køkkenudstyr.
Efter foredraget får du mulighed for at købe køkkenredskaber til attraktive priser.
Læs mere om eventen her og reserver en plads
Skriv en kommentar