6. september 2011

Anmeldelse: Simple food er bare bedst

Pasta kan være frygtelig kedelig. Her på sidste har jeg i Irma spottet store Tortellini fyldt med trøffel og forskellige oste. Som udgangspunkt gør jeg ikke specielt meget ved dem efter de har kogt, for jeg vil ikke ødelægge den delikate smag. Jeg hælder kun lidt økologisk fransk olivenolie af egen høst, og kværner lidt havsalt og gourmet peberet Penja fra Mill & Mortar henover. Det smager fantastisk!

Skriv en kommentar

4. september 2011

Anmeldelse: De nye torvehaller på Israels plads

I går besøgte jeg de nyåbnede torvehaller på Israels Plads. Jeg synes at konceptet med specialbutikker, delikatesser og take-aways er super godt.
Dog blev jeg anelse skuffet, for der var et utal af bager, kaffebarer og konditorer i forskellige afskygninger. De var alle af god kvalitet men der var intet nyt i det. Jeg havde håbet på, at der ville være flere unikke specialbutikker.
Prisniveauet for take-aways er en anelse i overkanten. 65 kr. for en lille bakke fish & chips er dyrt set i forhold til, at det ikke betragtes som gourmet fast food som f.eks.  sushi.

Nedenfor finder du nogle af de specialbutikker, som jeg synes er interessante og unikke.

Krydderurter
I denne specialbutik kan der kun købes krydderurter. Her finder du de klassiske og de mere sjældne.



Likör

Denne specialbutik byder på likör i alle afskygninger og til enhver lejlighed.

Krydderier
Krydderier af god kvalitet kan tilføre maden nye dimensioner. Denne specialbutik er stedet, hvis du er på udkig efter de klassiske men også de mere eksotiske.

Cupcakes
Denne bager laver kun cupcakes med forskellige smag og størrelser. På billedet ses mini cupcakes en masse.

Slagter
Denne slagter sælger danske og franske kyllinger, nogle er økologiske og andre fritgående. Et stort udvalg i både størrelse og prisniveau, kyllinger til enhver lejlighed.

Skriv en kommentar

1. september 2011

Anmeldelse: Nordic taste 2011 – del 2

Her følger de sidste 5 gourmet smagsprøver, som jeg havde fornøjelsen af at smage under Nordic taste 2011.

Krogs fiskerestaurant
Smørrebrød med syltede sild serveret med vilde urter.

Rusthållargården
Maltkokt sellerirot, gårdsskinka, vilda örter, rågbröd & äpple.

Schackenborg & Slotskro
Rømørejer med kveller-mayonnaise.

Torekov Hotell
Silverål med blomkål, gurka, kavring, dill och citron.

Kødbyens Fiskebar 
Krebsegilde: pil selv krebs med Nordisk dyppelse.

De smagte alle fantastisk. Dog, lagde jeg især mærke til Krogs fiskerestaurants smagsprøve. Den overraske ved at der var tilføjet bacon og et hint af snaps.

Skriv en kommentar

30. august 2011

Anmeldelse: Nordic taste 2011 – del 1

Jeg elsker smagsprøver og især når det er gourmet restauranter der har lavet lækkerierne. Da Nordic taste bød på 10 smagsprøver, var jeg på med det samme. Her følger de først 5 smagsprøver.

Molskroen
Et stykke smørrebrød fra Molskroen med røget ål, sprødt rugbrød, solæg og tomat.

Restaurant Strandtangen
Rimmet laks med krydderurte-skorpe garneret med røget muslinger, pocherede rodbeder, peberrod, ærter, ærteskum, croutons, rødbede-jus og krydderurter.

Kongenshus Kro & Hotel
Øllebrød, blåbær, estragonog knuste kys

.

Restaurant No 1
Fennikel-Crudité, hvidsild, rapsolie-mayo, syrnet fløde, fennikelfrø, vilde kørvel.

Häckeberga Slott/Karlaby Kro
Lättrökt pressylta av fläsklägg och Karl Johan svamp samt gele av äpple oct älgört, picklad, persiljerot, pepparotsand.

Der er kun et sige, de smagte alle fantastisk.

Skriv en kommentar

28. august 2011

Event: Hvornår har du sidst forkælet dine sanser med en gastronomisk oplevelse?

Nu har du chancen for at møde den passioneret og populære mesterkok Claus Meyer.

Den 22. september 2011 holder Claus en times fascinerende foredrag om det nordiske køkken.
For at få et indblik i Claus’s gastronomiske verden afholdes eventen hos Claus Meyer på Østerbro. Claus vil dele rundhåndet ud af sin viden om det nordiske køkken og dens kvaliteter. Claus vil også komme ind på følgende;

Hvad kendertegner det gode måltid?
Hvad er kvalitet?
Hvorfor skal vi købe dansk, lokalt og økologisk?
Hvad gør danske specialiteter unikt?

Sidst men ikke mindst kommer Claus ind på, hvorfor han er så fascineret af ældgamle danske korn- og æblesorter.

Efter foredraget skal benene strækkes med en rundvisning i det nystartet microbryggeri, hvor der smages på gamle eddiker af fineste kvalitet. Herefter besøger vi en gros bageriet, hvor vi hører om de brød der bages og får serveret smagsprøver.

Læs mere om eventen her og reservér en plads
Om 4 dage udløber first mover rabatten. Hvis du reservere en plads INDEN 1. september 2011 får en rabat på 300 kr. Rabatkoden er ”Meyer”.

Du er selvfølgelig velkommen til at tage en veninde med.

Skriv en kommentar

Anmeldelse: MAD foodcamp – gastronomi når det er bedst

Som noget ganske nyt, blev der i denne weekend afholdt MAD foodcamp på Refshaleøen. Et fantastisk arrangement hvor den gode smag og kvalitet var i centrum. Nedenfor finder du udpluk af nogle af højdepunkterne.

En koncenteret Claus Meyer i gummistøvler, der står inde i et telt og taler om det nordiske køkken, og de udfordringer der er ved at flere og flere køber færdigretter.

Et udvalg af Claus Meyers produkter. Bagekit, frisk surdej, bagebøger, brød, kager og smagsprøver. Der er kun et at sige, hans brød smager fantastisk.

Hans bagekurser er så populære at der er syv måneders ventetid.

En korthåret Camilla Plum der viser hvordan du laver en af hendes populære salte med friske kydderurter.

Camilla Plum havde også medbragt mange lækkerier, såsom kogebøger, økologisk krydderiblandinger, mel, chili planter og meget andet.

Skriv en kommentar

25. august 2011

Claus Meyers nordiske eventyr

Den 22. september 2011 kan du møde den succesfulde mesterkok Claus Meyer, hvis hjerte banker for folkesundhed og det nordiske køkken.

Claus holder en times foredrag med fokus på det nordiske køkken. Claus vil under foredraget tale om hvad der gør det nordiske køkken unik, om råvarer af højeste kvalitet, danske specialiteter og hvad du skal kigge efter når du køber friske råvarer.
Der er lagt op til en spændende aften, hvor du for en stund får en indsigt i Claus Meyers passion.

Aftenen rundes af med en rundvisning i microbryggeriet og en gros bageriet. I løbet af rundvisningen bydes på forskellige smagsprøver.

Læs mere om eventen her og reservér en plads
Om 11 dage udløber first mover rabatten, hvis du reservere en plads INDEN 1. september 2011 får en rabat på 300 kr. Rabatkoden er ”Meyer”.

Du er selvfølgelig velkommen til at tage en veninde med.

Skriv en kommentar

23. august 2011

Anmeldelse: Denne dessert bør du ikke servere hvis du får uventet gæster

Denne dessert stødte jeg ind i ved et tilfælde. Jeg har aldrig set noget lignende, stilen vil jeg karakterisere som lidt 80’er agtig. Jeg var ret spændt på at smage denne noget usædvanlige dessert. Desserten bestod af kirsebær og farvet ferskenstykker i kirsebærsauce dekoreret med flødeskum og mandelflager. Kirsebærrene var alt for sure og flødeskummen havde ingen smag. En dessert som jeg ikke kan anbefale.

Skriv en kommentar

21. august 2011

En Contado i særklasse

I det seneste nummer af magasinet Gastro nr. 58 anmeldes forskellige rødvine til en pris under 100 kr.

Rødvinen Contado Aglianico Riserva 2007, Di Majo Norante, Molise, Italien får som en af de få seks stjerner. Vinen får følgende ord med på vejen.

Den er mørk og dyster, mættet på alle måder, også i næsen med tydelig kirsebæressens, olieraffinaderi, rugbrød og let anmassende toner af hest, der holder sig inden for kompleksitetens tilladelser. Smagen er storslået, kraftig og essensholdig med kant på tanninen og fornem syre. Stjernekøb!

Vinen kan købes til en pris 79 kr. hos Gobivin og Superbest

Skriv en kommentar

18. august 2011

Claus Meyers nordiske eventyr

Kom og mød den passionerede serieiværksætter Claus Meyer den 22. september 2011, hvor han holder en times foredrag om det nordiske køkken. Claus har siden 2007 været en varm fortaler for det nordiske køkken, hvilket ses ved hans deltagelse i TV programmet Mad i norden – Smag på Danmark og sidenhen etablering af Noma med Rene Redzepi.
Claus er en af de førende eksperter inden for det nordiske køkken og, som noget ganske sjældent og unik vil han dele rundhåndet ud af sin viden.  Du vil få dybdegående viden om det nordiske køkken krydderet med, hvor du køber det bedste kød, de lækreste grønsager og mange andre danske specialiteter. En viden som du kan bruge, til at skabe nye spændende madoplevelser hjemme i dit eget køkken.. 
Aftenen rundes af med rundvisning og lækre smagsprøver i microeddikebryggeriet og en gros bageriet.

Læs mere om eventen her og reservér en plads
First mover (kun for kvinder) der reserverer en plads INDEN 1. september 2011 får en rabat på 300 kr. Rabatkoden er ”Meyer”.

Skriv en kommentar