26. juli 2011
Hvad har dyrevelfærd med kvalitetskød at gøre?
ALT!
” Du bliver hvad du spiser” er vel også gældende når det kommer til det kød vi sætter gaflen i. Desværre, er der stadig mange der kigger på prisen frem for kvaliteten når det kommer til kød. Ja, kød er dyrt, men behøver du at spise kød hver dag?
Vi er selv med til at sætte rammerne for om dyrene skal have kvalitetsfoder, antibiotika, gå på græs eller slagtes på en skånsom måde. Vi får tit at vide at for meget kød er usundt. Så hvorfor ikke skærer lidt ned for kødet, og i stedet forkæle vores smagsløg og kroppe ved, at spise lidt mindre kød men af en god kvalitet?
24. juli 2011
Anmeldelse: Bager – Andersen Bakery – I love Tokyo
I love Tokyo.
Første gang jeg stødte på den japanske ejet bager med det danske navn Andersen Bakery var i 2004 i Tokyo.
Jeg bliver helt stolt, når jeg ser hvordan japanerne omgås og håndterer dansk wienerbrød, som var det den fineste kaviar. Japanerne er nådesløse når det kommer til detaljer og kvalitet, derfor var det en stor glæde for mig da Andersen bakery besluttede at åbne butikker i Danmark.
Jeg lagde vejen forbi afdelingen der ligger ved Tivoli og faldt for deres forårskage. Der består af passionsfrugt, mango, trøffelchokolade og lagkagebund. Der er kun en ting at sige den smagte fantastisk.
For hver bid jeg tog, blev mine smagsløg ramt af en eksplosion af passionsfrugt og mango. Der var en perfekt balance mellem de to frugter og konsistensen var let og luftig, som en fromage når den er bedst.
Dette blev understreget af chokoladetrøflen, der med sin intense smag stod i skærende kontrast. Kagen var dekoreret med chokoladedråber, kiwi, ribs og japansk bær, der med deres søde, syrlige og bitre smag, gav et pift til kagen.
22. juli 2011
Rødvin – En italiensk herlighed
I det seneste nummer af magasinet Gastro nr. 58 anmeldes forskellige rødvine til en pris over 150 kr.
Rødvinen Roero Valdiana 2007, Givovanni Almondo fra Italien får som en af de få seks stjerner.
Vinen får følgende ord med på vejen.
Bric Valdiana er åben, overvældende intens og imødekommende med kogt jordbær, tranebær, rooibus-te, tjære, læder og ristede anisfrø.
Den er tør og kontant, som Nebbiolo bør være, men har saftighed og elegant let bitter tranebærsaft og enorm intensitet på tungen.
Hvorfor skal man altid sammenligne med de kendte? Roero kan selv, og Bric Valdiana er på alle måder en stor Nebbiolo, der tilhører den ’røde’ friske afdeling, hvor forstyrrende fadelementer ikke findes.
Vinen kan købes til en pris 199,95 kr. hos Bichel
Skriv en kommentar28. juni 2011
Event: Et gastronomisk eventyr
Er du nysgerrig efter at vide, hvorfor Claus Meyer kastede sig ud i et nordisk eventyr med Rene Rezepi?
Et enestående eventyr der udviklede sig til den gastronisk verdensstjerne Noma. Så har du chancen nu…….
Læs mere her
26. juni 2011
Når to modsætninger mødes….
Siden 2004 har jeg rejst til Japan hvert andet år.
Et ret interessant fænomen er ved at brede og udvikle sig. De unge japanere fra 40 års alderen og ned efter er meget meget fascineret af Europa og USA. De bleger deres hår for at komme til at ligne europæere, hvilket resulterer i et gult/orange hår i stedet for blond. MacDonalds skyder op som paddehatte, de franske modehuse findes på hvert et gadehjørne med kollektioner specielt udviklet til det japanske marked, og dansk design og wienerbrød er et hit.
I deres søgen efter at komme til at ligne europæere, er japanerne også begyndt at døje med overvægtproblemer.
Som jeg ofte siger til de japanere jeg møder, tag alt det gode fra Europa og USA, lad være med at gå på MacDonalds, spise dansk hvidt papbrød eller for mange wienerbrød, I har et fantastik køkken to die for som fascinerer resten af verdenen.
I Danmark sker der nogenlunde det samme, vi kan ikke få nok af det japanske. Det gælder lige fra japanske beklædning, møbeldesign til hvad japanerne betragter som japansk junkfood. Uden at blinke med øjne lægge vi rigtig mange penge for sushi, en skål nudel eller onigiri (japanske risboller med fyld) som japanerne betragter som sund junk, som de højest betaler en skilling for i Japan.
Dog virker det som om der er ved at ske en tilpasning af prisniveauet indenfor sushi i Danmark. Udbuddet er efterhånden ved at være så stort, at sushirestauranterne enten bliver nød til at konkurrerer på kvaliteten eller på prisen, hvilket jeg personlig kun synes er godt. Derudover er vi i Danmark begyndt at udforske og værdsætte de lokale specialiteter, som kun kan findes rundt omkring i Danmark og i norden.
19. juni 2011
Tips: Vidste du at 80% af de økologiske dansk kyllinger sælges til udlandet?
Engang året holder Inco (fødevareleverandør) åbent hus om aftenen for fødevarebranchen. Fødevareproducenter fra hele landet stor såvel små dukker op og byder på forskellige smagsprøver. Jeg ELSKER smagsprøver, så jeg havde set frem til at møde producenterne og smage de mange lækre mundhapser.
Der var en stand med kyllingebryst fileter der gjorde et uslettelige indtryk på mig. Fileterne i sig selv lignede alle andre fileter som du kan købe i de mange supermarkedskæder.
Kvinden bag standen lokkede med frisk grillet kyllingebryst og jeg tænkte ”why not”. Til min overraskelse smagte det fantastisk, det var mørt, saftigt med masser af smag. Jeg spurgte straks indtil hemmeligheden var bag kyllingefileterne og Rose Poultry som hun repræsenteret.
Rose Poultry er en landsdækkende sammenslutning af et stort antal danske kyllingeproducenter. Hemmeligheden bag fileterne var, at de IKKE ligger lage eller pumpet med blandingsprodukt der består af vand og salt, som det er tilfældet med mange af de udenlandsk produceret kyllingebryst fileter, der kan købes i supermarkedskæderne.
Det der chokeret mig mest var at 80% af de velsmagende dansk producerede kyllinger bliver eksporteret til udlandet. Kvindens råd, hvis du gerne vil sætte tænderne i et stykket velsmagende kyllingebryst uden tilsætning var, at købe hele danske kyllinger.
Nu har jeg aldrig været vild med at købe kyllingebryst fileter, siden den dag har jeg kun købt økologisk dansk kylling. Det smager fantastisk!
Skriv en kommentar13. juni 2011
Hvad har økologi tilfælles med Zoologiske Have?
Med jævne mellemrum får vi tudet ørerne fulde med, hvor sundt det er at spise økologisk.
I de fleste hjem har økologiske fødevarer efterhånden fundet deres faste plads i køleskabet. Jeg tror dog det er de færreste (med mindre du har dit eget landbrug) der spiser 100 % økologisk, det er de danske supermarkeder slet ikke gearet til. I de større byer, skal du virkelig lede længe efter specialbutikker, der udelukkende sælger økologiske fødevarer.
Der er et sted i kongeriget Danmark hvor der spises 100 % økologisk, og det er i Zoologisk have og det gælder både de store og de små dyr. Som en dyrepasser engang udtalte ”vi kunne da aldrig finde på at give dyrerne andet end økologisk foder”.
Hmmm, det giver lidt stof til eftertanke især i øjeblikket, hvor det vrimler med sygdomsfremkaldende bakterier i grønsager som du kan dø af. Jeg får helt lyst til at spørge Zoologisk have, hvilke gårde/producenter de samarbejder med?
Skriv en kommentar23. maj 2011
Nu er der KUN 4 dage tilbage til…
til tilmeldingsfristen til eventen ”Havets delikate tournedos” der afholdes lørdag den 4. juni 2011 hos Kong Hans Kælder.
Der venter dig en sanselig aften med fokus på det ypperste indenfor gastronomien. Thomas Rode Andersen en af Danmark mest efterspurgte Michelin-kokke, vil holde et foredrag om hummeren en råvare der inspirerer ham mest.
Herefter serveres 4 forskellige enestående retter, hvor du smager hummer tilberedt på 4 forskellige unikke måder samt oste og noget sødt. En middag som Thomas har sammensat kun til dig og de andre kvinder der deltager i eventen. Nu har du chancen for at høre Thomas holde et foredrag om sin passion og efterfølgende opleve, hvordan han slippe kreativiteten løs og smage de enestående retter som han fremtryller.
Læs mere om eventen her
Skriv en kommentarEn Bergerac i særklasse
I det seneste nummer af magasinet Gastro nr. 57 anmeldes forskellige rødvine til en pris under over 100 kr.
Rødvinen Château des Eyssards 2009, Bergerac i Frankrig får som en af de få seks stjerner. Vinen får følgende ord med på vejen.
Stort tillykke! Hvornår har man lige man lige sidst set Bergerac på hylderne også af den kvalitet? I Sydfrankrig er vinene nærmest lavet til at konkurrere med andefedt, trævlet kødstruktur og ret tung kost i almindelighed. Vinene har ofte ru tannin og fremstår sjældent ’store’.
Eyssards er heller ikke stor, men den viser mælkesyre, masser af grafit og blåbær – altså både overnoter af frugt og undernoter af mineralitet.
Smagen er banal hedonisme og udviser samme kombination som duften, en utrolig dyb og persistent vin i sin klasse, en lillebitte cheval-blance – umiddelbart blandt årets røde hit, so far!
Vinen kan købes til en pris 59,95 kr. hos Erik Sørensen Vin
Skriv en kommentar19. maj 2011
Et portræt af en mesterkok
køkkenchef og direktør for en af Københavns fineste restauranter Kong Hans Kælder, der siden 1983 har haft en Michelin-stjerne.
Lene og Sven Grønlykke åbnede Kong Hans Kælder i 1976 sammen med Inge og Klaus Rifbjerg. Siden åbningen har
Kong Hans Kælder haft 3 forskellige køkkenchefer Michel Michaud (1976-1980) og Daniel Letz (1081-1996). I 1996 tiltrådte Thomas stillingen og han har med en sikker hånd sikret, at Kong Hans Kælder har bevaret sin position der kendetegnes som den ypperste luksus og gastronomi.
Thomas er ikke kommet sovende til tingene. Hans lidenskab for gastronomi, råvarer af højeste kvalitet, øje for detaljer og hårdt arbejde betyder, at han snildt tilbringer 12 timer om dagen i køkkenet hos Kong Hans Kælder for, at sikre at KUN det bedste af det bedste bliver serveret til gæsterne.
Nu er der KUN 8 dage tilbage til…
tilmeldingsfristen til eventen ”Havets delikate tournedos” der afholdes lørdag den 4. juni 2011.
Event er den sidste i rækken inden sommerferien.
Gå ikke glip af denne unikke chance for, at gå sommeren i møde med en uforglemmelig sanselig smagsoplevelse på første klasse.
Som en af de få, får du mulighed for at møde Thomas også kendt fra TV-programmet 4-stjerners middag på kanal 5 ansigt til ansigt.
Thomas vil holde et foredrag om sin favorit råvare nemlig hummeren, råvaren der inspirerer ham mest.
Under foredraget får du en unik viden om hvad der gør arbejdet med en råvare som hummeren fascinerende, og en indsigt i hvordan du kan skabe fire eksklusive smagsoplevelser ved, at tilberede hummeren på fire forskellige måder.
Det er selvfølgelig ikke nok kun, at høre Thomas tale om tilberedningsteknikkerne. Efter foredraget får du serveret hummer tilberedt på fire forskellige enestående måder samt oste og dessert.
Kom og få en enestående aften i gastronomiens tegn i selskab med andre kvinder, der synes at det er fantastisk at fordybe sig i gastronomi.
Læs mere om eventen her
Nu er der KUN 8 dage tilbage til…
tilmeldingsfristen til eventen ”Havets delikate tournedos” der afholdes lørdag den 4. juni 2011.
Event er den sidste i rækken inden sommerferien.
Gå ikke glip af denne unikke chance for, at gå sommeren i møde med en uforglemmelig sanselig smagsoplevelse på første klasse.
Som en af de få, får du mulighed for at møde Thomas også kendt fra TV-programmet 4-stjerners middag på kanal 5 ansigt til ansigt.
Thomas vil holde et foredrag om sin favorit råvare nemlig hummeren, råvaren der inspirerer ham mest.
Under foredraget får du en unik viden om hvad der gør arbejdet med en råvare som hummeren fascinerende, og en indsigt i hvordan du kan skabe fire eksklusive smagsoplevelser ved, at tilberede hummeren på fire forskellige måder.
Det er selvfølgelig ikke nok kun, at høre Thomas tale om tilberedningsteknikkerne. Efter foredraget får du serveret hummer tilberedt på fire forskellige enestående måder samt oste og dessert.
Kom og få en enestående aften i gastronomiens tegn i selskab med andre kvinder, der synes at det er fantastisk at fordybe sig i gastronomi.
Læs mere om eventen her og reservér en plads.
Skriv en kommentar