20. marts 2011

Tips: Opskrifter fra det spanske køkken

I dag faldt jeg over denne skønne blog Spain Recipes. Den indeholder mange fantastiske opskrifter fra det spanske køkken. Det der især faldt mig i øjnene er, de mange forskellige lækre opskrifter der findes på den klassiske ret Paella.
Derudover findes der mange skønne opskrifter på tapas og gazpacho og meget meget mere.
En blog som helt klart er værd at besøge.

Skriv en kommentar

17. marts 2011

Nu er der kun 15 dage

tilbage til tilmeldingsfristen til eventen ”Det sorte guld” der afholdes den 5. april 2011 hos kaffehuset Kontra Coffee.

Her vil du på første hånd møde kaffeeksperter der har 100% styr på hvordan, du brygger kaffe så du får det maksimale ud af bønnerne samtidig med, at dine smagsløg bliver forkælet med eksklusive smagsprøver på kaffe lavet med masser af kærlighed.
Inden selve smagningen, starter vi med en times foredrag. Under foredraget får du en unik viden om, hvor i verdenen kaffebønner af højeste kvalitet vokser. Du kommer også til, at høre om hvad der gør bønnerne unikke, og hvad der skal til for at du får det optimale ud af bønnerne.

Læs mere om eventen her og køb
Læs AOK’s anmeldelse af Kontra Coffee her

Skriv en kommentar

15. marts 2011

Anmeldelse: Cup cakes med en twist

For noget tid siden startede Ilums bager med at lave cup cakes. Her forleden fik jeg fat i tre vidt forskellige cup cakes der alle indeholdte en overraskelse.

Cup cake med chokolade
En lille velsmagende chokolade muffin, hvor Illums bager ikke havde sparet på chokoladen. Til min store glæde var toppingen lavet af nutella, og pyntet med et grønt marcipan blad og en orange sukker blomst. Toppingen var silkeblød og havde en perfekt konsistens. Hvis du er helt vild med mørk chokolade, så er denne muffin lige noget for dig.

Cup cake med blåbær
En lille delikat muffin med et strejf af blåbær. Muffinen var en anelse blå, men der var ingen blåbær stykker i selve muffinen. Toppingen var en sød flødeost med blåbær, der var pyntet med et grønt marcipan blad og en orange sukker blomst. Selve muffinen var neutral i smagen. Toppingen var til gengæld silkeblød og meget sød, hvilket fungerede fint med den neutrale muffin.

Cup cake med ostecreme
En interessant lille vanilje muffin med citronsmag og små chokolade stykker. Der var en rigtig fin balance i citronsmagen. I begyndelsen troede jeg, at toppingen var lavet med hvid chokolade. Til min overraskelse var toppingen en sød neutral ostecreme. Toppingen fungerede rigtig fint sammen med vanilje muffinen med citronsmag.

Skriv en kommentar

8. marts 2011

Sådan brygges den perfekte kop kaffe

Du har nu mulighed for, at høre et ganske enestående foredrag om eksklusiv kaffe.

Den 5. april 2011 afholdes eventen ”Det sorte guld” hos Kontra Coffee, der er en af de førende kaffehuse i København.
Eventen starter med 1 times foredrag, hvor du får en deltaljeret viden om hele processen fra at bønnerne plukkes, forarbejdes og til du sidder med en kop velduftende kaffe af højeste kvalitet.

Efter foredraget skal smagsløgene forkæles med 1 times unik smagning, hvor du smager 6 forskellige eksklusive kaffer. Kaffer der alle har deltaget i konkurrencen ”Cup of Excellance”.

Læs mere om eventen her og reservér en plads

Skriv en kommentar

3. marts 2011

Tips: Nigiri som ALLE kan lave

For et år siden var jeg i Japan for at besøge venner, og for at få pudset nogle teknikker af hos Tokyo sushi Academy.
Hos Tokyo sushi Academy blev jeg introduceret til en kugleformet nigri, som er relativ ukendt herhjemme.
Nigrien er meget populær i de japanske hjem, fordi det ikke kræver en sushikok uddannelse for, at kunne mestre de kugleformet nigri. Det er en enkelt teknik der bruges, og det er en teknik der kan læres af ALLE på meget kort tid.

Her på det sidste har jeg udviklet mange nye sushiopskrifter, og i den forbindelse har jeg også lavet opskrifter med den kugleformet nigiri. Hvis du er helt vilde med sushi, så vil jeg ikke snyde dig for nogle lækre opskrifter. Hvis du gerne vil vide mere klik her

Skriv en kommentar

17. februar 2011

En festvin til meget billige penge

I det seneste nummer af magasinet Gastro nr. 54 anmeldes forskellige rødvine til under 100 kr.
Den økologiske vin Monastrell Ecologico 2009, Bodegas Castaño, Yecla fra Spainen får som en af de få seks stjerner.

Vinen får følgende ord med på vejen.

Ungdommelig lakridsopblandet hindbær vælder op af glasset, mens smagen har en forbløffende friskhed og intensitet af en vin i den prisklasse. Alkoholen er perfekt til frugtkoncentrationen og der er ingen forstyrrende fad.

Festvin, hverdagsvin – det er alt for billigt!

Vinen kan købes til en pris 49,95 kr. under kampagner i Bilka og Netto (dog kan prisen variere).

Skriv en kommentar

8. februar 2011

Anmeldelse: Th. Sørensen – byens bedste smørrebrød på en søndag

På hjørnet mellem Amagerbrogade og Holmbladsgade ligger smørrebrødsforretningen Th. Sørensen.
Jeg har passeret forretningen et utal af gange, og ret ofte bliver mit blik fanget af de højtbelagte smørrebrød.
Især om søndagen kan du se en lind strøm af personer, der henter lækre forsyninger.
I søndags lod jeg mig friste og købte to smørrebrød, den klassiske roastbeef og kartoffel med hønsesalat.

Kartoffel med hønsesalat
Smørrebrødet var dækket af en bund af kartoffelskiver, hvorpå der var smurt et tykt lag af hjemmelavet hønsesalat med let karrysmag og champignoner. Brødet var pyntet med purløg, sprød bacon, lidt salat, to skiver tomater og finrevet ristet gulerod.
Det var en utraditionel lækker smørebrød. Hønsesalaten fungerede rigtig godt sammen med kartoffelskiverne. Jeg kunne godt smage at det pt. ikke er sæson for tomater, de havde ikke særlig meget smag. Men sprød bacon og hønsesalt er altid et hit.

Den klassiske roastbeef
Smørrebrødet var dækket at fine skiver roastbeef, kødet havde en god smag og den var medium stegt. Der var rigelig med friskrevet peberrod, lidt for meget efter min smag. Brødet var pyntet med salat, agurkeskiver, tomat, hjemmelavet remoulade og ristet løg. En klassisk roastbeef uden de store overraskelser, men lækker var den.

Skriv en kommentar

6. februar 2011

Event: Hvornår har du sidst prøvet den ægte vare?

I de danske supermarkedskæder kan du ofte finde lakserogn og farvet stenbiderogn i forskellige varianter.

Hvornår har du smagt kaviar fra fisken støren?

Nu er det ikke en hvilken som helst stør.  Det er støren der levere verden fineste iranske Sevruga kaviar, den der er finere end den russiske Sevruga kaviar.

Eventen ” Havets funklende diamanter” afholdes den 2. marts kl. 17.30.Her får du helt unik mulighed for at smage den iranske Sevruga kaviar.
Inden selve smagningen, starter vi med 1½ times foredrag hvor Steen Bastian fortælle om den efterspurgte fisk støren der kommer fra det kaspiske hav. Han kommer selvfølgelig også ind på, hvad forskellen er på den iranske og russiske Sevruga kaviar. I løbet af foredraget øser Steen Bastian ud af sin dyrebare viden om forskellige kaviartyper i- og uden for Europa.
Du får selvfølgelig også svar på, hvad du skal kigge efter når du køber kaviar.

Selve smagningen er et kapitel for sig selv. Det bliver en smagsoplevelse af sjældent dimensioner. Du kommer til at smage kaviar fra verdens fineste iranske Sevruga kaviar, den eksklusive franske Baeril kaviar og den fornemme spanske Nacarii kaviar. En smagning på første klasse!

Skriv en kommentar

31. januar 2011

Sakana – club gourmet

Sakana er et netværk for kvinder og mænd med lidenskabeligt forhold til gourmetmad.

Derfor har jeg skabt en perlerække af 8 unikke gourmetevents til dig. Det hedder Gastronomiens juveler, og er et særligt forløb, skræddersyet til dig, som er medlem af Sakana.

Og det skal du med til hvis du:

  • Længes du efter at få vakt din lidenskab for gourmetmad og få forkælet dine sanser i en grad du ikke før har oplevet.
  • Savner du at overraske, pirre og udfordre dine smagsløg med nye smagskombinationer
  • Drømmer du om at høre foredrag med forskellige gastronomiske stjerner

Bliv medlem af Sakana netværket allerede i dag og kom med Gastronomiens juveler. Dine sanser vil elske dig for det.

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag 5 nemme tips til flere gourmetoplevelser i hverdagen.

Skriv en kommentar

16. januar 2011

Hvor køber du det bedste kød?

På det seneste har der været meget fokus på kvaliteten af oksekød i forskellige supermarkedskæder, og det kan være svært at gennemskue, hvor det er du kan købe kvalitetskød. De fleste større byer har en slagter, og en del af dem samarbejder med forskellige gårde. Hvis du vil være sikker på at kvaliteten er i top, er det en god idé at spørge hvem de samarbejder med.
Der er også flere og flere gårde, der har åbnet op for salg af økologisk kød direkte fra gården. Mineslund er en af de gårde der sælger økologisk kød af høj kvalitet, der tages hensyn til dyret under slagteprocessen og efter slagtningen får kød partier lov til at modnes i 3 uger.
Mange af gårdene leverer fersk kød direkte til private hjem i større byer. Mineslund er en af de gårde der tilbyder dør-til-dør levering på hele Sjælland.

Skriv en kommentar