16. august 2011

Europas svar på den japanske Wagyu kvæg

Den skotske kvægrace Galloway er det danske svar på den japanske Wagyu kvæg også kaldet købekød. Kvæget vokser langsomt, spiser næringsfattigt kost og de går ude hele året. I England, Skotland og Tyskland regnes Galloway kød for at være det ypperste indenfor oksekød, fordi kvæget får lov til at udvikle sig i sit eget tempo. Klik her, hvis du vil vide mere om hvor kødet kan købes

Skriv en kommentar

14. august 2011

Guide: Sådan undgår du at bestille sushi hos en restaurant der har rod i køkkenet

Som mange af jer sikkert ved, så har fødevarestyrelsen besøgt hovedstadens sushirestauranter og, halvdelen af de restauranter de besøgte dumpede.

Som sushikok er det sjældent at jeg går ud og køber sushi, når jeg selv kan lave det. Når det sker kigger jeg efter om specifikke krav bliver opfyldt. For mig er det fuldstændig ligegyldigt om restauranten hedder Umami, Sticks`n’sushi eller Running sushi, jeg kommer kun for madens skyld. Dertil stille jeg også krav til det faglige niveau, men det vil jeg ikke komme ind på her.

Her følger 6 tips som du bør kigge efter inden du bestiller sushi.

1. Der skal være KLINISK rent der hvor råvarer klargøres og sushi tilberedes.
2. Alle øvrige steder skal der være pænt og ryddeligt.
3. Al fisk og skaldyr uanset om det er skåret eller ej, skal opbevares på køl. Det må IKKE stå frit fremme på et bord.
4. Der må ikke stå råvarer på gulvet.
5. Kokken/kokkenes uniformer eller arbejdstøj skal være rent.
6. Hold øje med om kokken roder sig i håret eller andre steder for derefter at røre direkte ved maden.

Ovennævnte tips bør du med rimelighed kunne forvente bliver indfriet.

Skriv en kommentar

11. august 2011

Claus Meyer nordiske eventyr

Torsdag den 22. september sætter vi fokus på det nordiske køkken og dens mange lækkerier. Som noget ganske unikt holder Claus et fascinerende foredrag hvor det nordiske køkken er omdrejningspunktet.
Du vil i løbe af foredraget få et kendskab til mange af fine og lækre egns specialiteter, der findes i lokalområder i Danmark.
Du vil få et indblik i hvorfor Claus kastede sig ud i eventyret med Rene Redzepi om, at skabe en stjernerestaurant med udgangspunkt i det nordiske køkken.
Claus kommer også ind på hvilken betydning Norma’s succes har for dansk gastronomi i et internationalt perspektiv.

Læs mere om eventen her

Skriv en kommentar

9. august 2011

Hvad betyder gastronomi for dig?

Læs hvad gastronomi betyder for Skribent & konsulent Kira Eggers fra Chicalogic, Grafisk designer Signe Boye fra Yummy Design, Ejer og Michelin-kok Kristian Møller fra formel B, Direktør Anne-Sophie Villumsen fra Zenz Organic Hair og Køkkenchef og direktør Thomas Rode Andersen fra Kong Hans Kælder.

Læs mere på http://www.sakana.dk/omtale/

Skriv en kommentar

Copenhagen Fashion Week – Brunch når det er bedst

I love fashion week.
København summer af liv, events, modeshows og glade mennesker.
I onsdags så jeg trendshows i Bella center for sommermoden i 2012 for børn og voksne. Inden showet startede bød Christian Bitz på brunch, som bød på mange forskellige små delikate ernæringsrigtige lækkerier.
Jeg tog et meget hurtigt snapshot af hvad jeg fik at spise. Mini crossaint, saltet skinke, dadelkugle, papirtynd rugbrød og lidt juice. Der er kun et at sige, det smagte fantastisk.

Skriv en kommentar

7. august 2011

Anmeldelse: Avenue Fashion High Tea – A piece of heaven

I forbindelse med Copenhagen Fashion Week afholdte  Avenue Hotel på Frederiksberg i går eftermiddags Fashion High Tea. Hotellet havde i samarbejde med Michelin dessertkokken Nikolaos Strangas fremtryllet en ganske særlig event. Nikolaos serverede et utal af sine kendte og meget velsmagende kager. For at fuldende oplevelsen blev der serveret champagne og eksklusive te og kaffe.

Nedenfor finder du et udpluk af hans lækre kager.

Cappuccinokage

Det første bid var frisk og efterlod en let kaffesmag, for så at blive intens i smagen uden at det blev for meget. Kiksebunden var sprød og de to fungerede perfekt sammen.

Hvid chokoladekage

Det første der rammer ganen var en intens og frisk passionssmag. I midten af kagen lå et tykt lag af mild nougat creme med lime.
Der var en rigtig fin balance mellem de to kontraster. Lagkagebunden er bagt til perfektion. En drøm af en kage, hvor konsistensen var fløjlsblød.

Citronmåne med citroncreme

En klassik kage som de fleste kender til, men som kom i nye klæder. Der er kun et at sige, det er verdens bedste citronmåne. Den var let, frisk og med delikat citroncreme på toppen.

Rabarbertærte

Rabarberstykkerne var kogt til perfektion, der var stadig bid i dem og de var hverken for søde eller sure. Smuldredejen på toppen var sprød og dekoreret med marengskugler. Bunden var ligeledes bagt til perfektion. En velsmagende lidt rustik kage.

Et udvalg af små kager

Chokolademousse – En let, luftig og velsmagende chokolade mousse der ikke var for intens i smagen, let flydende i det nederste lag. Kagebunden var papirtynd.

Hindbær mousse med hvid creme – En meget frisk og intens hindbærsmag, hvor den hvide creme var forholdsvis neutral i smagen. Der ventede én en lille overraskelse, når man kom til midten, lå der et lag af rabarberstykker i bunden.

Hvid chokolademousse – Hvid chokolademousse med en intens citronsmag. Den er ligeledes frisk, let og delikat i smagen.

Chokoladekage – En intens lille chokoladekage med en blød dime overtræk. Den var let knasende i konsistensen, hvilket var meget for friskende. En perfekt lille pakke hvor det ikke er størrelsen det kommer an på.

Grøn mascopone kage – Først troede jeg det var en Marie kiks der var blevet upgradet, men jeg blev glædelig overrasket. Skallen var papirtynd og sprød, men konsistensen indeni var som marengs. En meget frisk mintsmag med et hint af mandel.

Generalt kan jeg kun sige at kagerne smagte fantastisk, de var i en klasse for sig. Der var ikke to kager der var ens, og hver eneste kage var en oplevelse i sig selv. ALLE der endnu ikke har lagt vejen forbi Nikolaos Strangas konditor er virkelig gået glip af de ypperste indenfor for kagekunst.

I øjeblikket overvejer Avenue hotel og Nikolaos Strangas om denne Weekend High Tea skal være en fast månedlig begivenhed, hvilket jeg virkelig håber. Det er sjældent at jeg kommer i nærheden af så mange fantastiske kager med  lækker champagne.

Skriv en kommentar

4. august 2011

Claus Meyers nordiske eventyr

Torsdag den 22. september 2011 har jeg inviteret Claus Meyer til at holde et passioneret foredrag om sit hjertebarn det nordiske køkken. Under foredraget vil Claus løfte sløret for hvad han betragter som det nordiske køkken, dens kvaliteter og hvad der gør det nordiske køkken unik.
Aftenen krydders med rundvisninger i hans nystartet microbryggeri og hans gros bageriet og du vil løbende blive budt på små lækre delikate smagsprøver.

Læs mere om eventen her

Skriv en kommentar

2. august 2011

Sådan kan du pifte din middag med små midler


Ofte skal der ikke så meget til for at gøre en middag mere interessant.
Hvis du ikke har en urtehave, så kan du for små midler købe forskellige krydderurter. De kan løfte den samlede smagsoplevelse, fremhæve enkelte råvarer eller skabe nye kontraster og dimensioner.

Skriv en kommentar

31. juli 2011

Ramen: Sund og nærende aftensmad på 10 minutter

Jeg elsker japanske nudler.
Det er verdens nemmeste mad at tilberede. En pakke friske sobanudler med seasoning, lidt lys japansk soja og rester fra køleskabet. Vupti, så har du en skål duftende velsmagende nudelsuppe.

Skriv en kommentar

28. juli 2011

Claus Meyers nordiske eventyr

Torsdag den 22. september 2011 har jeg inviteret Claus Meyer til at holde et passioneret foredrag om sit hjertebarn det nordiske køkken. Under foredraget vil Claus løfte sløret for hvad han betragter som det nordiske køkken, dens kvaliteter og hvad der gør det nordiske køkken unik. Læs mere om eventen her

Skriv en kommentar