5. juni 2018

Foredrag og smagning af sake, Kun-shu

Er et spændende foredrag om japansk sake, efterfulgt af smagning af 3 unikke og eksklusive sake indenfor kategorien Kun-shu. De 3 sake, du kommer til at smage, vil have forskellige smagsnuancer og være af forskellige kvaliteter. Foredraget og smagningen af sake afholdes af Zoë Escher, der er Sushikok & Sake Sommelier.

Om Zoë Escher

Zoë Escher rejste i 2006 til Californien, hvor hun blev uddannet til japansk Sushikok & Sake Sommelier hos California Sushi Academy. Under sit ophold i Los Angeles lavede hun sushi til kendisser og filmselskaber i Hollywood. Efter endt uddannelse har hun arbejdet freelance som sushikok og instruktør på forskellige sushikurser.

Om foredraget

Du får en introduktion til Japan, sake og sake kultur.
Du får en introduktion til sake og de 4 forskellige kategorier som sake inddeles i.
Du lære om 3 forskellige Premium sake der alle klacificeres indenfor kategorien Kun-shu.
Du lære om råvarer såsom ris, vand, svamp og stivelse der indgår i sake produktionen.
Du hører om de forskellige bryggerier og brygningsmetoder der er brugt til, at fremstille de 3 forskellige sake som vi smager.
Du hører om hvilke japanske og europæiske retter, der matcher bedst til de 3 sake vine som vi smager på.
Du hører hvordan du bedst servere de 3 forskellige sake vine for, at få det fulde udbytte.

Under foredraget smager du på 3 forskellige og unikke Premium sake.

Alt i alt får du et 1,5 times spændende foredrag om unikke og eksklusive sake indenfor kategorien Kun-shu, der afholdes af Sushikok & Sake Sommelier Zoë Escher. Glæd dig til en sjælden oplevelse med sake af en helt særlig karakter.

Kommentarer lukket til Foredrag og smagning af sake, Kun-shu

4. oktober 2017

Eksklusiv japansk pop-up sushimiddag

Fra november 2015 afholder jeg japanske pop-up sushimiddage for spisende gæster en lørdag aften med måneders mellem. Der er plads til 12 spisende gæster i løbet af en aften.

Den næste pop-up middag afholdes den 4. november 2017 i et lækkert lokale hos Danbolig, Østerfælled Torv 10, 2100 København Ø.

Hvem henvender sushimiddagen sig til?

Til dig, der er vild gourmetsushi.
Til dig, der ønsker at spise autentisk japansk sushi uden, at rejse til Tokyo.
Til dig, der er på udkig efter en gastronomisk sushioplevelse.
Til dig, der gerne vil opleve og spise sushi, som først laves når du sidder ved bordet.

Om middagen:

Jeg kommer til at lave en japansk omakase menu, der tager udgangspunkt i de ingredienser, råvarer og teknikker, som jeg har lært af mine japanske senseis bosiddende i Tokyo og Los Angeles. Menuen vil selvfølgelig skifte og følge sæsonen for råvarer.

Menu:

Menuen er en omakase menu der består af 6 retter, menuen vil selvfølgelig skifte fra gang til gang i henhold til sæsonen for råvarer.

Menuen vil indeholde snack, suppe, sashimi, nigiri, ruller og en dessert.

Menuen koster 695 kr. per person.

Drikkelse:

Til maden kan der bestilles en flaske hvidvin 275 kr.  Drikkevarer afregnes kontant/mobilePay på stedet mod en kvittering.

Seating:

Middagen foregår ved et stort selskabsbord med plads til 12 personer.
Da jeg ønsker, at give gæsterne en unik oplevelse og, at der skal være god plads mellem hvert selskab, kan der max bestilles 6 pladser per seating.

6 pladser: kl. 18.00-20.30
Pris per deltager 695 kr.

6 pladser: kl. 19.00-21.30
Pris per deltager 695 kr.

Hvor og hvornår?

Søndag den 4. november 2017 kl. 18.00-21.30 hos Danbolig, Østerfælled Torv 10, 2100 København Ø.
Tilmeldingsfrist: Mandag den 30. oktober 2017

Reference

“Tusind tak for en vidunderlig sushi-middag, der på alle måder pirrede og glædede smagsløgene.
Det var rigtig spændende at se dig tilberede og derefter smage de mange interessante variationer af sushi, som du serverede for os.
Middagen var anderledes og så meget mere end man normalt oplever til en god gang sushi – lige fra misosuppen der gemte på en fræk lille hemmelighed, over sashimi overraskelsen, til den lækre kage der lagde sig blødt og indbydende om tungen. – og hele vejen igennem havde man en klar rød tråd i hvad du ønskede os at opleve.
Det var en fuldendt middag fra start til slut og en hyggelig og eksklusiv oplevelse, fra enden til anden. Vi ser frem til hvad du næste gang skal glæde vores ganer med”. Katrine Lønnegaard

”Vi har aldrig fået så god japansk mad alt fra suppen over til sashimi og sushi og kagen var fantastisk. Du er jo en eminent kok og alt smagte fantastisk. At tale med dig mens vi spiste var fantastisk”. Kjartan Vidarsson


OBS:
Ved booking send venligst en med info@sakana.dk med, hvilket tidspunkt du ønsker at deltage i middagen.

Kommentarer lukket til Eksklusiv japansk pop-up sushimiddag

30. september 2017

Sake cocktails for begyndere

Lær at lave velsmagende sake cocktails ved, at du lære at bruge japansk sake og råvarer.

At lave sake cocktails kan være komplekst, da der er stor forskel på de japansk sake som egner sig til cocktails. Trin-for-trin guider jeg dig gennem junglen af sake således, at du kan lave velsmagende cocktails.

Hvad lærer du på kurset?

Du får introduktion til japansk sake og sake cocktails.
Du lære hvad der adskiller japanske sake cocktails fra europæiske ”almindelige” cocktails.
Du lære hvilke typer sake der egner sig bedst til sake cocktails.
Du arbejder med forskellige japanske råvarer og smage i tilblivelsen af sake.
Du arbejder med at klargøre og håndtere forskellige råvarer, is og sake til cocktails.
Trin-for-trin lære du, at at lave velsmagende 3 forskellige sake cocktails, der passer til forskellige begivenheder.

Hvad får du?

2 timers intensiv undervisning.
Du lærer at lave 3 forskellige delikate og velsmagende sake cocktails.
Du får selvfølgelig udleveret opskrifterne.

Om instruktøren

Kurset afholdes af den japansk uddannet sushikok & sake sommelier Zoë Escher.

Om holdet

Der er tale om små eksklusive hold med max. 13 deltagere.
Da det er holdundervisning kan man ikke få 1:1 undervisning. Man må forvente, at nogle kursister har spørgsmål til det, der arbejdes med.
For at få mest muligt udbytte forventes det, at man selv er aktiv deltagende. Først-til-mølle

Pris

455 kr. per person.

Kommentarer lukket til Sake cocktails for begyndere

22. august 2017

Japansk middag på restaurant Sukiyaki

En velsmagende og sjældent middag der giver et indblik det klassiske japanske køkken. Middagen introduceres af kokken og ejeren af Sukiyaki, Tamon Ueda, og efter foredraget serveres en unik 5-retters tasting-menu.

Om Sukiyaki

Den familieejede japanske restaurant Sukiyaki var den allerførste, der introducerede rå fisk og autentiske, traditionelle japanske retter til de danske ganer tilbage i 80’erne.
Sukiyaki og søsterrestauranten Kyoto er også de eneste, som tilbyder teppanyaki, en stor stegeplade, som gæsterne sidder omkring og ser på, mens maden bliver tilberedt på den.

Om middagen

  • Du får en introduktion til det autentiske japanske køkken, og hvad der gør dette unikt.
  • Du får et indblik i, hvor mange retter der indgår i en klassisk japansk aftenmenu.
  • Du får en viden om, hvordan en traditionel aftenmenu sammensættes.
  • En indsigt i kompleksiteten bag en traditionel japansk middag.
  • Du får en unik demonstration af stegning på stegepladen teppanyaki.
  • En delikat og unik tasting-menu bestående af 6 forskellige små retter, som du normalt ikke kan bestille hos sushirestauranterne.

Alt i alt får du en introduktion til middagen og, efterfølgende spiser vi en klassisk japansk middag. Du kan godt begynde at glæde dig!

Kapacitet

Der er plads til 30 personer, og tilmeldingen foregår efter først til mølle-princippet. Ved mere end 30 tilmeldinger laves en tilsvarende event, der afholdes kort tid efter.

Kommentarer lukket til Japansk middag på restaurant Sukiyaki

9. juli 2017

Foredrag: Kom tæt på det japanske køkken

Mange har en opfattelse af, at sushi udgør det meste af det japanske køkken. Det er ikke helt sandt. Sushi er en populær spise men udgør mindre end 15 % af det japanske køkken.
’Kom tæt på det japanske køkken’ er et fascinerende og spændende foredrag om det japanske køkken, hvor du får et unikt indblik i, hvad det japanske køkken ellers har at byde på. Foredraget afholdes af Zoë Escher, der er Sushikok & Sake Sommelier.

Om Zoë Escher

Zoë Escher rejste i 2006 til Californien, hvor hun blev uddannet til japansk Sushikok & Sake Sommelier hos California Sushi Academy. Under sit ophold i Los Angeles lavede hun sushi til kendisser og filmselskaber i Hollywood. Efter endt uddannelse har hun arbejdet freelance som sushikok og instruktør på forskellige sushikurser. Siden 2004 har Zoë næsten hvert år rejst til Japan for, at få inspiration og få udvidet sin horisont indenfor det japanske køkken.

Om foredraget

Du får en introduktion til det japanske køkken.
Du får indsigt i japanernes sunde kostvaner.
Du får kendskab til japanernes unikke syn på gastronomi.
Du får indsigt i, hvor det japanske køkken er så stort og varierende.
Du får kendskab til japaneres høje levealder.

Når du går fra eventen, har du fået

Et kendskab til, hvad der gør det japanske køkken ganske særlig.
En indsigt i, hvad der adskiller det japanske køkken fra resten af verden.
En viden om de populæreste råvarer i det japanske køkken.
En indsigt i deres sunde og ernæringsrigtige kost.
En viden om, hvilke kostvaner der styrker dit helbred på langt sigt.

Alt i alt får du et 2-timers spændende foredrag om det populære japanske køkken, som resten af verden har fået øjnene op for. Glæd dig til en unik og sjælden gastronomisk rejse, der afholdes af sushikok & sake sommelier Zoë Escher.

Kommentarer lukket til Foredrag: Kom tæt på det japanske køkken

19. februar 2016

Foredrag og smagning af sake Soshu

Er et fascinerende foredrag om japansk sake, efterfulgt af smagning af 3 unikke og særlig udvalgt sake indenfor kategorien Soshu. De 3 sake, du kommer til at smage, vil have forskellige aromaer og være af forskellige kvaliteter. Foredraget og smagningen af sake afholdes af Zoë Escher, der er Sushikok & Sake Sommelier.

Om Zoë Escher

Zoë Escher rejste i 2006 til Californien, hvor hun blev uddannet til japansk Sushikok & Sake Sommelier hos California Sushi Academy. Under sit ophold i Los Angeles lavede hun sushi til kendisser og filmselskaber i Hollywood. Efter endt uddannelse har hun arbejdet freelance som sushikok og instruktør på forskellige sushikurser.

Om foredraget

Du får en introduktion til japanske madtraditioner og sake, og hvad sake er.
Du får en indsigt i de forskellige lyse og glatte saketyper, der findes indenfor kategorien Soshu.
Du får kendskab til de rissorter der bruges til sake.
Du får en viden om den brygningsmetode, der bruges mest til disse typer sake.
Du får et kendskab til, hvordan du bedst kan servere sake.

Når du går fra eventen, har du fået

Et kendskab i, hvorfor sake inddeles i kategorier.
En viden om sake indenfor kategorien Soshu.
Et kendskab til udvalgte saketyper.
En indsigt i, hvad forskellen er på de forskellige saketyper fra hinanden.
En viden om, hvad du skal kigge efter, når du køber sake indenfor kategorien Soshu.

Efter foredraget afholdes en ½ times smagning af 3 forskellige delikate sake af forskellige kvaliteter.

Alt i alt får du et 2-timers spændende foredrag om unikke og særlig udvalgte sake indenfor kategorien Soshu, der afholdes af Sushikok & Sake Sommelier Zoë Escher. Glæd dig til en sjælden oplevelse med sake af en helt særlig karakter.

Kommentarer lukket til Foredrag og smagning af sake Soshu

9. februar 2015

Foredrag – Din guide til flere velsmagende sushioplevelser

Et spændende foredrag om sushi der afholdes onsdag den 9. februar 2015 i København city.
Efter foredraget smager du 2 forskellige stykker sushi, en futomaki og uramaki fra kogebogen Matcha, omakase og sushi.

Om foredraget

Sushikok Zoë Escher afholder en ½ times foredrag om sushi.

Zoë Escher fortæller generalt om sushi i Danmark og i Japan.
Du får kendskab til, hvad der gør autentisk japansk sushi unikt.
Du hører om, hvad du skal være opmærksom på, når du enten
– bestiller take-away eller
– bestiller bord på en af byens mange sushi restauranter.

Når du går fra eventen, har du fået

En unik indsigt i sushibranchen i Danmark og i Japan.
Du får en viden om hvad der adskiller dansk sushi fra japansk sushi
Du  bliver opmærksom på, hvilke kriterier der skal være opfyldt før, du bestiller bord eller take-away sushi.

Foredraget er ganske GRATIS, dog er der et mindre gebyr på 50 kr.
Derved er jeg sikker på, at du dukker op samtidigt med at, gebyret fungerer som din adgangsbillet til smagsprøverne.

Kapacitet:
Der er plads til 40 personer, og tilmeldingen foregår efter ”først til mølle”-princippet. Ved mere end 40 tilmeldinger laves der yderligere en tilsvarende event, der afholdes kort tid efter.

Kommentarer lukket til Foredrag – Din guide til flere velsmagende sushioplevelser

4. februar 2015

Foredrag – Havets funklende diamanter

Et foredrag om eksklusiv kaviar, efterfulgt af en smagning af verdens fineste iranske Sevruga kaviar, der er på niveau med den russiske Sevruga, da de begge kommer fra det Kaspiske hav. Den eksklusive fransk Baerii kaviar og den fornemme spanske Nacarii kaviar, som ganske få smager. Foredraget og smagningen afholdes af Steen Bastian fra Caviar Copenhagen.

Om Caviar Copenhagen

Caviar Copenhagen er leverandør af den fineste iranske og russiske kaviar og kaviar fra opdrættet stør. Firmaet har mere end 18 års erfaring inden for branchen. Caviar Copenhagen har et tæt samarbejde med én af de ældste kaviarleverandører i Europa, som blev grundlagt i 1925.

Om foredraget

  • Du får en viden om støren, og hvad der gør denne fisk unik.
  • Du får kendskab til unikke kaviartyper, der findes i- og uden for Europa.
  • Du får indsigt i, hvad der gør den russiske kaviar enestående.
  • Du bliver opmærksom på, hvad du skal kigge efter, når du køber kaviar.
  • Du bliver bevidst om, hvilke råvarer der fremhæver kaviarens smag.

Når du går fra eventen, har du fået

  • En viden om støren, og hvad der gør kaviar fra denne fisk unik.
  • Et kendskab til udvalget af eksklusiv kaviar.
  • Et indblik i, hvad der adskiller de forskellige kaviartyper fra hinanden.
  • En indsigt i, hvordan du kan servere kaviar på bedste vis.
  • En smagning af  fransk, iransk og spansk kaviar som ganske få smager.

Efter foredraget afholdes en ½ times smagning af den eksklusive franske, fineste iransk og fornemme spanske kaviar. Tilsmagningen serveres et glas hvidvin, sodavand eller kildevand. Simpelt mad i verdensklasse!

Kommentarer lukket til Foredrag – Havets funklende diamanter

14. november 2013

Foredrag og smagning af Bourgogne-vine

En spændende og unik event om Bourgogne-vine.
Hvis vejret tillader det, bydes der velkommen på Marmorbroen, hvor vi sabler vinen Weingut Henninger.
Herefter holdes et fascinerende foredrag om Bourgogne-vinen, og under foredraget smager du 5 unikke og eksklusive vine, og du får serveret 8 lækre tapas, der er tilberedt af “Det Atonome Køkken”.

Om Ubbes Vinhandel

Ubbes Vinhandel blev grundlagt af Frederik Benedict Ferdinand Munthe i 1859. Sidenhen har forretningen har forskellige ejere, og i dag drives specialforretningen af Mads Ubbe og Troels Birch.
Nostalgien oser langt væk, når du træder ind i forretningen, og i forretningens tilstødende antikke lokaler er du omgivet af vine fra gulv til loft. Forretningen sælger kvalitetsvine fra mange forskellige lande, som du normalt ikke kan få andre steder.

Om foredraget

  • Du hører om Bourgogne-vinens historie og om lande, der producerer Bourgogne-vine.
  • Du hører om druen, fremstillingsprocessen og lagering.
  • Du lærer om de forskellige typer Bourgogne, der serveres under foredraget.
  • Du lærer om forskellen på de enkelte Bourgogne-vine.
  • Du bliver bevidst om, hvad du skal kigge efter, når du køber Bourgogne.
  • Du får kendskab til, hvilke råvarer du bør servere til Bourgogne, så den kommer til sin ret.

Når du går fra eventen, har du fået

  • En viden om Bourgogne, dens historie og de lande, der producerer den delikate vin.
  • Et indblik i, hvordan den delikate vin fremstilles, og hvad der gør de forskellige processer enestående.
  • En forståelse for, hvad gør denne eksklusive vin unik.
  • Et kendskab til, hvordan du serverer Bourgogne på bedste vis.
  • En smagning af 5 forskellige Bourgogne, de færreste har smagt.

De 5 forskellige vine er Weingut Henninger 1994, Les Clos 2002, Le Haut-Mesnil 2009, Weisenheimer Halde 2010 og Donaine Des Variolles 2000.

Alt i alt får du et 2 timers langt foredrag om unikke og eksklusive Bourgogne-vine, der afholdes af den daglige leder Torben Birch. Glæd dig til unikke vine og tapas af en helt særlig karakter.

Kapacitet

Der er plads til 15 personer og tilmeldingen foregår efter “først til mølle”-princippet. Ved mere end 15 tilmeldinger laves der en tilsvarende event der af holdes kort tid efter.


 

Kommentarer lukket til Foredrag og smagning af Bourgogne-vine

5. oktober 2013

Foredrag og middag på formel B

Et enestående og sjældent foredrag om, hvilke overvejelser kokkene bag formel B gør sig, når de udvikler Michelin retter. Foredraget afholdes af Michelinkok og ejer Kristian Møller, og efter foredraget serveres en udsøgt 4-retters menu.

Om formel B

formel B har rødder i det klassiske franske køkken med hovedvægt på danske råvarer af god kvalitet, krydret med specialiteter fra Frankrig. I køkkenet står de to ejere Kristian Møller og Rune Jochumsen, der overtog formel B i foråret 2003. Allerede året efter fik formel B en stjerne i Guiden Michelin.

Om foredraget

  • Du møder Michelin-kokken Kristian Møller ansigt til ansigt hos formel B.
  • Du får indblik i, hvad årstiderne betyder for valget af råvarer.
  • Du får indsigt i, hvilke kriterier der skal være opfyldt, før Kristian Møller er tilfreds.

Når du går fra eventen har du fået

  • En mere personlig relation til Kristian Møller, én af kokkene bag formel B.
  • En viden om kompleksiteten bag sammensætning af Michelin-retter.
  • En forståelse for, hvad der gør formel B og restaurantens menu unik.
  • En eksklusiv 4-retters middag uden drikkevarer.

Alt i alt får du 20 minutters sjældent foredrag, hvor du bagefter går hjem med en viden, som kan du bruge, når du selv skal sammensætte en lækker middag i dit eget køkken. Det bliver dine gæster glade for!

Kapacitet

Der er plads til 15 personer, og tilmeldingen foregår efter ”først-til-mølle”-princippet. Ved mere end 15 tilmeldinger, laves en tilsvarende event mere der afholdes kort tid efter.

Kommentarer lukket til Foredrag og middag på formel B