8. juni 2021

Kom tæt på japansk gastronomi

Det japanske køkken har gjort sit indtog både på den internationale scene, men også i resten i verden. Flere og flere er blevet opmærksom på, at Tokyo er den by i verden, som har flest Michelin restauranter.
Japanske kokke har en anden tilgang til gastronomi, hvilket den japansk uddannet Sushikok & Sake sommerlier Zoë Escher taler mere om til foredraget ”Kom tæt på det japanske køkken”.

Om foredraget

Glæd dig til et unikt og spændende 1,5 times, hvor du som deltager bliver taget med en usædvanlig og personlig gastronomisk rejse.

Du får en introduktion til Japan og dens geografiske placering.
Du hører om, hvorfor er den by i verden som har flest Michelin stjerner.
Du hører, hvad der adskiller det japanske køkken fra resten af verden.
Du hører om, de japanske kokke syn og tilgang til det japanske køkken.
Du hører om, hvorfor det tager 10 år i Japan at blive uddannet til japansk sushikok.
Du hører om kost, livsstil og, hvorfor japanerne er den befolkning i verden der lever længst.

Under foredraget bruger Zoë også en gulerod som demonstration, så alle der deltager i foredraget får en dybere forståelse at det japanske køkken.

Pris

Alt i alt får du et 1,5 time fascinerende og spændende foredrag om japansk gastronomi. Pris  125 kr. pr. person.

Kommentarer lukket til Kom tæt på japansk gastronomi

4. april 2021

Sushikursus for begyndere

Lær at sammensætte og lave velsmagende sushiruller som japanske sushikokke.

Sushiris er ikke de nemmeste ris at koge i verden, ja selv vejret påvirker kogningen af ris.

Mange tror, at en sushirulle er en tangplade med ris, lidt fisk og grøntsager. Jeg mener, at en sushirulle er meget mere end det, hvis du kender de japanske teknikker der ligger bag en sushirulle.
Det er heller ikke ligegyldigt, hvordan du rulle en sushirulle. Du kan meget nemt komme til, at rulle den for stramt eller for løst.

At lave den perfekte sushirulle kan være komplekst, det kan forklares på en enkelt måde, hvor jeg trin-for-trin guider dig til at lave velsmagende ruller.

Hvad lærer du på kurset?

Du får en introduktion til, hvad forskellen er på autentisk japansk sushi og europæisk sushi.
Du lærer, at håndtere de forskellige forstadier til kogning af sushiris.
Du lærer, at koge sushiris efter japanske kogeteknikker.
Du lærer, hvad japanske sushikokke kigger efter, når der købes fisk og skaldyr hos en fiskehandler.
Du lærer, hvordan japanske sushikokke håndtere forskellige slags fisk.
Du arbejder med forskellige skæreteknikker og skærer forskellige slags fisk og grøntsager til sushi.
Du lærer trin-for-trin at lave hosomaki (lille rulle), uramaki (insite-out) og futomaki (stor rulle).

Hvad får du?

2 timers intensiv undervisning.
Du lærer at lave hosomaki (lille rulle), Uramaki (insite-out) og futomaki (stor rulle).
Du vil som afslutning på kurset, lave din egen signatur sushirulle.
I alt 32 stykker sushi som du får med hjem.
Du får selvfølgelig udleveret opskrifterne.

Om instruktøren

Kurset afholdes af den japansk uddannet sushikok & sake sommelier Zoë Escher.

Om holdet

Der er tale om små eksklusive hold med max. 13 deltagere.
Da det er holdundervisning kan man ikke få 1:1 undervisning.
For at få mest muligt udbytte forventes det, at man selv er aktiv deltagende. Først-til-mølle.

OBS: Kurset henvender sig også til familier og voksne der kommet med et barn.

DER VIL MAX. VÆRE 9 DELTAGERE PÅ HOLDET PÅ GRUND AF CORONA VIRUS.

Pris

 725 kr. per person.

 

Kommentarer lukket til Sushikursus for begyndere

5. juni 2018

Foredrag og smagning af sake, Kun-shu

Er et spændende foredrag om japansk sake, efterfulgt af smagning af 3 unikke og eksklusive sake indenfor kategorien Kun-shu. De 3 sake, du kommer til at smage, vil have forskellige smagsnuancer og være af forskellige kvaliteter. Foredraget og smagningen af sake afholdes af Zoë Escher, der er Sushikok & Sake Sommelier.

Om Zoë Escher

Zoë Escher rejste i 2006 til Californien, hvor hun blev uddannet til japansk Sushikok & Sake Sommelier hos California Sushi Academy. Under sit ophold i Los Angeles lavede hun sushi til kendisser og filmselskaber i Hollywood. Efter endt uddannelse har hun arbejdet freelance som sushikok og instruktør på forskellige sushikurser.

Om foredraget

Du får en introduktion til Japan, sake og sake kultur.
Du får en introduktion til sake og de 4 forskellige kategorier som sake inddeles i.
Du lære om 3 forskellige Premium sake der alle klacificeres indenfor kategorien Kun-shu.
Du lære om råvarer såsom ris, vand, svamp og stivelse der indgår i sake produktionen.
Du hører om de forskellige bryggerier og brygningsmetoder der er brugt til, at fremstille de 3 forskellige sake som vi smager.
Du hører om hvilke japanske og europæiske retter, der matcher bedst til de 3 sake vine som vi smager på.
Du hører hvordan du bedst servere de 3 forskellige sake vine for, at få det fulde udbytte.

Under foredraget smager du på 3 forskellige og unikke Premium sake.

Alt i alt får du et 1,5 times spændende foredrag om unikke og eksklusive sake indenfor kategorien Kun-shu, der afholdes af Sushikok & Sake Sommelier Zoë Escher. Glæd dig til en sjælden oplevelse med sake af en helt særlig karakter.

Kommentarer lukket til Foredrag og smagning af sake, Kun-shu

4. oktober 2017

Eksklusiv japansk pop-up sushimiddag