Zoë Escher

Og hvem er jeg så?

Mit navn er Zoë Escher og jeg er passioneret Sushikok & Sake Sommelier, foredragsholder og forfatter til kogebogen: Matcha, omakase og sushi.

Jeg værdsætter god mad. Og gourmetmad. Jeg er vokset i en hollandsk familie og fra jeg var helt lille, blev jeg taget med rundt på rejser i Europa, hvor jeg blev præsenteret for alverdens slags mad, og dét kickstartede mine smagsløg i en grad, som stadig hænger ved. Smagen af god og veltilberedt mad.

Is that all?

Nej, for jeg har nemlig også, i mange år, dyrket kampsporten Kendo (japansk sværdfægtning) på eliteplan, og i 2004 var jeg på et træningsophold i Japan, hvor jeg for alvor fik smagsløgnen op for det japanske køkken.
Som et sværdslag skærpede det min interesse for mad endnu mere. Jeg blev nysgerrig. Som når du dufter til et ukendt krydderi og vil finde ud af hvor det kommer fra og hvad det kan.

Hvad så?

Derfor rejste jeg, i 2006, til Los Angeles, hvor jeg blev uddannet til Sushikok & Sake Sommelier hos California Sushi Academy. Kurset blev ledet af den meget anerkendte japanske instruktør Toshi Sugiura, som også er kendiskok i Hollywood og dommer ved sushikonkurrencer i Japan.

Under mit ophold lavede jeg catering hos kendisser i Bel Air, Beverly Hills, Brentwood og filmselskaber i Hollywood. Og nej, du får ingen sladrehistorier, men jeg kan fortælle dig, at jeg blev nummer to i klassen, ved den afgørende færdighedstest i sushi.

Min begejstring for det japanske køkken og sushi, har betydet at siden 2004 har jeg rejst hver andet år til Japan for, at lade mig inspirere og få udvidet min horisont.

Hvordan deler du din interesse?

Til hverdag arbejder jeg primært som Sushikok instruktør. Jeg afholder japanske madlavningskurser, hvor jeg underviser i autentisk japansk sushi og i det japanske køkken.
Dertil laver jeg teambuilding for virksomheder  samt japanske pop-up middag. Du læse mere om det her

Mit interesse for japansk gastronomi har heldigvis plads til flere.

De seneste år har jeg udviklet opskrifter, lavet mad og givet tips og gode råd til Berlingske MS, Berlingske TV, børnemagasinet Lille Nord, Copenhagen Food, ALT for damerne, Femina, Femina online, Forbrugerrådets magasin Tænk, Hotel & Restaurant,  Jyllands-Posten, Mad & Bolig og TV3.

Dertil vil jeg gerne give de danske kvinder og mænd, den fantastisk oplevelse det er, at dykke ned i smags, og sanseindtryk og variationer af mad, som får fuglene til at synge

Derfor laver jeg 6 unikke japanske events om året, som du løbende kan tilmelde dig.

Det er lige fra en autentisk japansk middag, japansk film i biografen, japanske madkurser, foredrag om japansk design eller en sakesmagning.

Det er nemlig sanserne det handler om. Og de skal have god plads. Skynd dig at bestil en plads allerede i dag.

Kærlig hilsen,

Zoë Escher