15. november 2010

Sådan laver du din egen sushi

“Sådan laver du din egen sushi”. Tjek de 3 webtv sushioptagelser jeg har lavet med Berlingske Tidende.
http://www.fri.dk/gastronomi/web-tv-lav-din-egen-sushi

Tilmeld dig nyhedsbrevet, og vær den første der får besked om de nyeste events, insider-tips, interviews, madanmeldelser, restauranter og trends. Nul spam. http://www.sakana.dk/

Skriv en kommentar

7. november 2010

Event: Sådan undgår du at købe en champagne til nytårsaften, der ender som en streg i regningen

Den 24. november 2010 kl. 18.30 afholdes eventen ”Livets gyldne dråber” hos Radisson Blu Falconer Hotel & Conference Center.

Champagne-Sommelier Ulrik Krogh Henriksen er meget passioneret omkring champagne (bare kig på fotoet), han glæder sig meget til at komme og dele sin viden med jer.
Jeg har spurgt Ulrik om hvad du kan forvente, at få ud af at deltage i denne ganske særlige event.
Ulrik vil fortælle om følgende:

  • Champagnens historie og området Champagne i Frankrig
  • De forskellige fremstillingsmetoder, og hvilken betydning det har for det endelige resultat
  • De forskellige druesorter og forskellen på disse
  • Jordbundsforhold og hvordan det påvirker champagnen
  • Lagring
  • Mad og champagne med fokus på, hvilken champagne typer der passer til forskelligt mad

Dertil kommer du til at smage 6 forskellige Bollinger-champagne de færreste har smagt. Til champagnen serveres 8 forskellige lækre og unikke canapéer med skaldyr, fisk og andet godt.
Læs mere om eventen her http://www.sakana.dk/events/livets-gyldne-draaber/

Tilmeld dig nyhedsbrevet, og vær den første der får besked om de nyeste events, insider-tips, interviews, madanmeldelser, restauranter og trends. Nul spam. http://www.sakana.dk/

Skriv en kommentar

5. november 2010

Anmeldelse: Er Lagkagehuset nu også så god som alle taler om?

Den første bagerbutik under navnet Lagkagehuset blev grundlagt i 1992 på Christianshavn. Siden hen er bagerbutikken blevet kendt for sin speltbrød og meget høje kvalitet. Indenfor de sidste år har Lagkagehuset ekspanderet med raketfart og har åbnet bagerbutikker på de populæreste adresser i København.

I gennem mange mange år har mine kolleger og jeg købt brød, boller, winerbasser, tærter og andet sød hos Lagkagehuset på Christianshavn.
Her forleden sad vi og diskuterede Lagkagehuset henover en frokost. Efter en hurtig rundspøgelse om vores seneste oplevelser, må vi desværre konstaterer at de faldet voldsomt af på den.
En havde nær knækket en tand, da han fandt et stykke ståltråd i en frøsnapper. En anden havde købt kager der stadig var frossen i midten. Jeg havde købt en lille frugttærte hvor tærtebunden havde været for længe i ovnen, den var hård og tør.
Lagkagehuset er ikke den billigste bager i København de tager 84 kr. for en frugttærte. På Christianshavn har Lagkagehuset nu fået skarp konkurrence fra Illums bager der går under navnet Holm. De laver brød, basser, tærter og meget andet af meget høj kvalitet, men til en lavere pris. Mine kolleger og jeg er i stedet begyndt at lægge vejen forbi Holm bager der ligger 2 minutters gang fra Lagkagehuset.

Tilmeld dig nyhedsbrevet, og vær den første der får besked om de nyeste events, insider-tips, interviews, madanmeldelser, restauranter og trends. Nul spam. http://www.sakana.dk/

Skriv en kommentar

2. november 2010

Hvornår har du sidst drukket et glas champagne, som du syntes smagte fantastisk?

Udvalget af champagne er stort, og lidt ligesom vin finder du bedst din favorit ved at smage champagner der kommer fra forskellige områder, lande og indenfor forskellige prisniveauer.
Eventen ”Livets gyldne dråber” er en oplagt lejlighed, hvor du får en detaljeret viden om champagne samtidig med, at du smager forskellige typer af champagner og derved finder den type der matcher dine smagsløg bedst.
Klik her http://www.sakana.dk/events/livets-gyldne-draaber/

Skriv en kommentar

1. november 2010

Et sjældent interview med Michelin-kokken Thomas Rode Andersen fra Kong Hans Kælder

Hvilken råvare er uundværligt i dit private køkken og hvorfor?
I mit køkken skal der altid være sherry vineddike. Jeg bruger syre i lige så stor udstrækning som salt og peber når jeg smager min mad til.

Hvilken butik er din favorit, når du privat køber råvarer og hvorfor?
Jeg smutter altid forbi Løgismose’s butik på Nordre Toldbod når jeg skal holde fri med kæreste og unger. De har alt og kvaliteten på deres varer er skyhøj!

Hvad vil du servere hvis du fik uventet gæster en sen søndag eftermiddag?
Den er svær, men som oftest kan jeg altid få noget godt ud af at ”tømme køleskabet” især hvis jeg har basis beholdningen i orden, dvs. sørge for altid at have sherry vineddike, soja, et par bouillon terninger, lidt parmesan, oliven, lidt god bacon etc. altså ting der kan holde sig på lager.

Skriv en kommentar

31. oktober 2010

Længes du efter at få de seneste nyheder og interviews om gastronomi?

Tilmeld dig nyhedsbrevet på www.sakana.dk, og vær den første der får besked om de nyeste events, insider-tips, interviews, madanmeldelser, restauranter og trends.

Skriv en kommentar

28. oktober 2010

Er du vild med eksklusiv champagne?

”Livets gyldne dråber” er en ganske særlig event, hvor du får en unik chance for at få detaljeret viden om, processen for fremstilling af eksklusiv champagne. Foredraget afholdes af den erfarne Champagne-sommelier Ulrik Krog Henriksen.
Under foredraget vil du få serveret 6 eksklusive champagner de færreste har smagt.

Læs mere om eventen på www.sakana.dk/events/livets-gyldne-draaber/ og book allerede nu for at sikre en plads.

Skriv en kommentar

Et portræt af en mesterkok

Ferran Adrià er blevet kaldt for verden bedste kok og det er ikke uden grund.
Han er født den 14. maj 1962 i L’Hospitalet de Llobregat som ligger i udkanten af Barcelona.
Han startede sin kulinariske karriere i 1980’erne som opvasker hos den fransk hotelrestaurant Hotel Playafels der ligger i Castelldefels, Spainen. I løbet af opholdet lærte han forskellige klassiske kulinariske teknikker. Efter fire måneder vendte han tilbage til Barcelona, hvor han arbejdede hos forskellige restauranter.
Derefter valgte han at aftjene sin værnepligt hos søværnet, hvor han arbejdede i kaptajn generalens køkken og blev senere hen ansvarlig for køkkenet.
I august 1983 forlod han militæret og kort efter fik han en prøveperiode hos El Bulli, de var begejstret for det de så og han blev ansat som kok. Da Ferran Adrià startede hos E Bulli var restauranten kendt som en traditionel fransk restaurant.
Restaurantens Manager Juli Soler forslog at han tog ud og rejste og indsamlede nye inspiration som kunne bruges i restauranten. Ferran Adrià rejse til nogle af de bedste restauranter i Frankrig, hvor lærte mange teknikker fra forskellige mesterkokke.
I slutningen af 1980’erne begyndte han at eksperimentere med molekylær gastronomi og det har siden hen ændret El Bulli placering i den kulinariske historie. Hans skabte retter der overraskede kunderne uden at gå på kompremis med den sublime smag. 

Nedenfor finder du et videoindslag fra El Bulli.

www.youtube.com/watch?v=Bg9h5S1VW3w

Tilmeld dig nyhedsbrevet, og vær den første der får besked om de nyeste events, insider-tips, interviews, madanmeldelser, restauranter og trends. Nul spam. http://www.sakana.dk/

Skriv en kommentar

25. oktober 2010

Drømmer du om at smage 6 forskellige champagner de færreste har smagt?

”Livets gyldne dråber” er en ganske unik event, hvor du lærer om hvad der kendetegner eksklusiv champagne. Du får en ganske særlig viden om, hvad du skal kigge efter, når du køber champagne.
Under foredraget smager du 6 forskellige enestående Bollinger-champagner, til smagningen serveres 8 forskellige lækre og unikke canapéer med skaldyr, fisk og andet godt.

Læs mere om eventen på www.sakana.dk/events/livets-gyldne-draaber/ og book allerede nu for at sikre en plads. 

Skriv en kommentar

24. oktober 2010

Anmeldelse af Estate kaffebar

På Gammel Kongevej 1 ligger en lille perle ved navn Estate kaffebar.
Når du træder ind ad døren til denne lille hyggelige mini café, møder du en duft af friskbrygget og nymalet kaffe.
Deres caffé latte med en single shot er så enestående lækker, at når jeg først har drukket én så kan jeg blive ved. Lidt ligesom hvis du spiser et stykke af din ynglings chokolade.
Navnet på kaffen de bruger er Tres Flores, det er en økologisk espresso blanding som de selv laver på deres risteri.
De servere deres Caffé latte i enkelte høje slanke glas. Når du drikker din første tår, vil du opdage at kaffen hverken er for kold eller for varm, temperaturen er helt perfekt. Kaffesmagen er mild, rund og konsistensen silkeblød.
Estate kaffebar er helt klart et besøg værd, når du en dag befinder dig på de kanter.

Tilmeld dig nyhedsbrevet, og vær den første der får besked om de nyeste events, insider-tips, interviews, madanmeldelser, restauranter og trends. Nul spam. http://www.sakana.dk/

Skriv en kommentar