10. januar 2011

Event: Sådan skaber du en middag der er en Michelin-stjerne værdig

Det behøver ikke at være svært, at sammensætte en lækker gourmetmiddag hjemme i dit eget køkken.

Den 5. februar 2010 afholdes en ganske særlig event
En stjernemenu bliver til“. Som noget helt enestående har Michelin-kokken Kristian Møller fra formel B indvilliget i, at holde et 45 minutters foredrag om sit arbejde som Michelin-kok.
Kristian Møller fortæller om hemmelighederne bag en eksklusiv gourmetmiddag. Han kommer bl.a. ind på hvilke overvejelser kokkene bag formel B gør sig, når de sammensætter en Michelin-menu.
En viden som du kan gå direkte hjem, og få glæde af i dit eget køkken.

Efter foredraget serveres en unik 6-retter Michelin-menu med tilhørende vine. En menu som Kristian Møller og Rune Jochumsen har sammensat kun til dig og de andre deltagere fra netværket Sakana.

Læs hvad du får ud af et års medlemskab her

Skriv en kommentar

9. januar 2011

Sakana – Club Gourmet: Er du vild med gastronomi?

Har du en svaghed for gourmetm og forhandler af kvalitets råvarer , så kan Sakana- Club Gourmet være noget for dig. Læs mere her

Skriv en kommentar

16. december 2010

Anmeldelse af Meyers bageri

For små 14 dage siden åbnede Claus Meyer et lille bitte bageri på Jægersborggade.
Meyers bageri skiller sig lidt ud i forhold til traditionelle bagere. Det jeg specielt lagde mærke til, var hvordan bagværket var anrettet i udstillingsvinduet. Vinduet var ikke proppet med bagværk, i stedet var kagerne anrettet på små fade med god plads imellem.
Derudover lagde jeg mærke til bagermesteren der arbejdede i baglokalet i en kridhvid og ren kokkeuniform.

Mørdrupgaard bolle
Bollen var let, elastisk i sin konsistens og indvendigt var bollen let svampet og fugtig med mange små lufthuller. Bollen smagte fantastisk og den havde mange fine smagsnuancer.
Jeg spurgte bagermesteren om fremstillingen, og han fortalte at de malede den økologiske rughvedemel på en stenkværn, for at bevare flere vitaminer og smag.


Kanelsnurrar
Kanelsnurraren var meget stor og velsmagende, dens konsistens minder meget om brød. Fyldet var ikke for sødt. Jeg lagde specielt mærket til, at sukkeret var opløst til en ensartet masse. Derudover var der en fin balance mellem sukkeret og kanelen. I forhold til selve snurraren var fyldet velafstemt og smagen overdøvede ikke brødet.

Valhrona croissant
Let luftig smørbagt croissant, der ved første øjenkast lignede den franske pain au chokolat. Chokoladen lå ikke kun indeni, den lå også som en bred stribe i bunden af croissanten. Valhrona intense, kraftige og mørke chokolade gik rigtig fint i spænd med croissanten.

Alt i alt fantastisk bagværk der er lavet med masser af kærlighed. Et bageri der er meget bedre end Lagkagehuset. Meyers bageri er helt klart et besøg værd, også selvom du kommer langvejs fra.

Skriv en kommentar

12. december 2010

Anmeldelse af Sushikappo’s varme køkken

Tirsdag den 23. november afholdt Sushikappo i Rungsted en ganske særlig japansk aften, hvor deres chefkok havde sammensat en 6-retters tasting menu med inspiration fra sin tid på restaurant NOBU i London.

Som appetizer fik vi serveret Edemame bønner med chilisauce, tangsalat og tynde strimler af kinaradise med soja og sesamolie. Edemame bønner og kinaradissen var rigtig gode, tangsalaten virkede lidt flad den manglede lidt af sin karakteristiske smag.

Sukiyaki udon (Wheat noodle with sweet slice of beef)
Nudelsuppen blev serveret i små skåle. Suppen indeholdte mange skiver tyndt kød, lidt forårsløg, enkelte udefinerbart grønsager og tykke hvide nudler. Suppevæden var en smule vandet, og de havde ikke formået 100 % at ramme den karakteristiske smag der kendetegner Sukiyaki. Dertil savnede jeg nogle af de grønsager der normalt følger med retten Sukiyaki.

Ebi Edo (Grilled shrimp with citrus sauce)
2 stegte tigerrejer i limesauce og soja, hvor der var drysset lidt sesamfrø. Tigerrejerne var perfekt tilberedt og limesaucen var en anelse karameliseret og der var fin balance mellem det sure og det søde. Dog serverer japanske restauranter aldrig 2 tigerrejser, hvis du bestiller sashimi får du altid 3 eller 6 skiver.

Shake no misoyaki (Roasted salmon marinated in miso paste)
Et stykke stegt laks marineret i miso puré. Laksen og miso’en fungerede rigtig godt sammen, de overdøvede ikke hinanden. Sushikappo havde brugt sushi laks, så kvaliteten på fisken var en grad højere end det du traditionel kan købe hos fiskehandleren. De havde kun stegt laksen på den side dvs. at halvdelen fisken var rå. Det var meget delikat.

Lamb Karashisu (Marinatet lamb with fresh herbs and dry taste miso sauce)
Jeg var ikke helt begejstret for lammekrone marineret i miso puré. Lam kan godt have en lille eftersmag af uld, og den smag kombineret med miso fungeret ikke så godt sammen. Men ellers et fint stykke kød af høj kvalitet.

Cheri no Ahiru Roasted (Duck legs with aromatic cherry sauce)
Et lækkert stykke andelår serveret i kirsebærsauce og det smagt rigtig dejligt. Dog var intet japansk over smagen eller tilberedningen.

Forrest fruit with white chocolate sauce and ice cream
Vi fik serveret en stor potion tørret nudler stegt med kokos og nødder, der var anrettet på en amerikansk pandekage med passionsfrugt. Hertil en kugle mynteis med hvid chokolade. Desserten var alt alt for stor i forhold til de andre retter de serverede tidligere på aftenen. Men de er slap nogenlunde ok af sted med den. De tørrede nudler med koks og nødder smagte mest af kokos.

Alt i alt, var det en ok middag, den var ikke stor slående. Dog er jeg ikke begejstret for dansk pynt på japanske tallerkener, i det her tilfælde en skive rød peberfrugt, agurkeskiver og citronskiver.

Tilmeld dig nyhedsbrevet, og vær den første der får besked om de nyeste events, insider-tips, interviews, madanmeldelser, restauranter og trends. Nul spam. http://www.sakana.dk/

Skriv en kommentar

7. december 2010

En Riesling – ud over det sædvanlige

I det seneste nummer af magasinet Gastro (nr. 52) anmeldes 6 forskellige Riesling, hvoraf én af dem får ualmindelig god anmeldelse.

Riesling Bockenauer Kabinett 2009, Schäfer-Fröchlich, Nahe har fået følgende ord med på vejen.
”Den `stikker’ i næsen med sin lime cordial, jernurt og pæreskal understøttet af spæd kulsyre, prikkende vinsyre som det bolsje, der engang hed champagnebrus, og cremet, viskøs og net, sødlig flyden over tungen.

Prisen er latterlig!
En sjældent maksimal stjerne tildeles (6 stjerner)”

Dog har jeg hørt at den er sødere end forventet.

Du kan læse mere om vinen hos Atomwine, hvor den er desværre udsolgt.
I stedet kan den købes hos Kölner Weinkeller til en styk pris på 11,50 euro.

Tilmeld dig nyhedsbrevet, og vær den første der får besked om de nyeste events, insider-tips, interviews, madanmeldelser, restauranter og trends. Nul spam. http://www.sakana.dk/

Skriv en kommentar

1. december 2010

formel B – et nyt kapitel

formel B holder kortvarigt lukket i januar måned for at renovere deres køkken. Når de genåbne i starten af februar måned har de også ændret på konceptet. Fra da af vil formel B servere enkle retter til 120 kr.

Den gode nyhed. Det ændre ikke på eventen ”En stjernemenu bliver til” der afholdes lørdag den 5. februar 2011, hvor Michelin-kokken Kristian Møller holder et foredrag om, hvad det kræver at sammensætte en menu på Michelinniveau. Efter foredraget serveres en 6-retters Michelinmenu med tilhørende vinmenu.

Den kedelige nyhed, er også lige blevet lagt på www.aok.dk og aok henviser til eventen ”En stjernemenu bliver til”.
Hvis du ikke vil gå glip af denne enestående chance for at høre Kristian Møller og smage deres Michelinmenu, så bør du nok ikke vente for længe da der er begrænset antal pladser.

Læs mere om eventen http://www.sakana.dk/events/en-stjernemenu-bliver-til/

Skriv en kommentar

24. november 2010

Anmeldelse: Peber fra Mill & Mortar

 


For et pr. måneder siden var jeg på madmessen i Øksnehallen og der besøgte jeg en stand med krydderier. Jeg fandt ret hurtig ud af, at det ikke var en hvilken som helst stand. Mit forhold til peber har indtil da været meget neutral, det er et krydderi jeg ikke har tillagt den store betydning.  På standen fik jeg fornøjelsen af at dufte til 9 forskellige slags gourmet peber af højeste kvalitet fra stillehavsøen Pohnpei, Cambodja, Cameroun, Ecuador og Mauritius.
De forskellige pebersorter fra Mill & Mortar har en duft, aroma og kvalitet som er ganske særlig, unik og de kan tilføre din madlavning kant eller fremhæve råvarer på bedste vis. Nu vil jeg ikke tage for meget af din tid og gennemgå hele serien. Mill & Mortar har fantastisk hjemmeside hvor du kan læse om denne og andre eksklusive serie af krydderier. Klik her http://www.millmortar.com/

Skriv en kommentar

21. november 2010

Event: Har du smagt verdens fineste Sevruga kaviar?

For ganske kort tid siden blev et utal af fisken støren fanget og, som noget ganske særligt får du nu mulighed for at smage verdens fineste iranske Sevruga kaviar, der er på niveau med den russiske Sevruga. Den eksklusive fransk Baerii kaviar og den fornemme spanske Nacarii kaviar, som ganske få smager.
Læs mere om eventen”Havets funklende diamanter” http://www.sakana.dk/events/havets-funklende-diamanter/

Skriv en kommentar

17. november 2010

Anmeldelse af restaurant Mother

For en uge siden besøgte jeg Mother, der er et hyggeligt sted som byder på varme minimalistiske lokaler. Da jeg trådte ind af døren blev jeg mødt af en venlig og imødekommende tjener, som lynhurtigt sørgede for at jeg fik et bord. Kort efter fik jeg serveret en lille snack i form af 2 store grønne og 2 store sorte oliven.

Kort efter blev jeg præsenteret for ét ikke specielt stort men en anelse utraditionel menukort. Jeg syntes at det var meget forfriskende, at de havde fundet deres egen stil i forhold til pizza topping ved, at sammensætte forskellige råvarer på en ny måde. Jeg endte med at bestille pizzaen Salmina med mascarpone, salami, mozzarella og tomater.

I løbet af ganske kort tid kom tjeneren med en rygende varm pizza, der var “toppet” med enkelte friske råvarer. Pizzabunden var en anelse anderledes end hvad jeg er vant til, i konsistens var bunden ikke 100 % blød eller 100 % sprød. Der var mere substans i deres pizzabunde, hvilket jeg formoder skyldes at bunden var lavet på surdej.
Tomatsaucen var helt ren i sin smag, du kunne smage at de havde brugt friske tomater, for tomaternes sødme kombineret med deres naturlige syre var bevaret.
Tyndskåret skiver af italiensk salami og stykker af mozzarella ost var fordelt på pizzaen. Ganske let var der hældt tynde stråler med mascapone henover pizzaen.
Mother havde valgt, at krydder pizzaen med 5-6 friske basilikum blade, hvilket var meget forfriskende. Der var dog ét lille bitte minus, pizzaen manglede en smule salt.
Alt i alt, jeg synes at Mother laver fantastiske pizzaer, hvor de enkelte råvarer for lov til at komme til deres ret. Det er sjældent, at jeg spiser en pizza der er “toppet” med kvalitetsråvarer.

Tilmeld dig nyhedsbrevet, og vær den første der får besked om de nyeste events, insider-tips, interviews, madanmeldelser, restauranter og trends. Nul spam. http://www.sakana.dk/

Skriv en kommentar

15. november 2010

Event: Hvad betyder gastronomi for dig?

Gastronomi betyder jo meget for mig, er på mange måder mit liv, privat og professionelt. Jeg elsker at lave mad, finde på nye retter af gode råvarer og prøver, at føre så meget som muligt ind i mit private liv også. Især ligger det mig enormt meget på sinde, at bringe de gode dyder ind i mine børns liv, så de kan få lige så megen glæde ud af at drikke og spise godt, som jeg har haft. Jeg prøver at lære dem de store personlige, sensoriske og sociale glæder der er forbundet med det gode måltid”. Thomas Rode Andersen
Køkkenchef og direktør hos Kong Hans Kælder

Læs mere om de forskellige events http://www.sakana.dk/events/
Læs hvad du får ud af et års medlemskab http://www.sakana.dk/medlemskab/

Tilmeld dig nyhedsbrevet, og vær den første der får besked om de nyeste events, insider-tips, interviews, madanmeldelser, restauranter og trends. Nul spam. http://www.sakana.dk/

Skriv en kommentar