30. oktober 2011

Osso buco – når den er bedst!


Jeg elsker denne spise om vinteren. Her forleden lavede jeg min version af retten.

1 løg
2 store skiver osso buco
1 dåse flået tomater
3 laurbær
3 friske rosemaringrene
4 bage kartofler
¼ knoldselleri
3 gulerødder
1 pastinak
1 porre
3- 5 dl. vand
lidt mælk
Salt
Peber

Løget snittes i grove stykker og svitses på en pande. Herefter brunes okse buco skiverne af. Herefter hældes de flåede tomater, laurbær, rosemarin gene og vand i gryden. Der skal ikke hældes mere vand i gryden end at kødet dækket. Gryden skal stå og små simre til kødet er mørt. I mellemtiden vaskes og skæres, knoldsellerien, gulerødderne, pastinakken og porren i grove stykker. Kartoflerne koges til de er møre. De moses og lidt mælk, smør og salt blandes i til fast og blød konsistens.
Når kødet er mørt koges saucen ind til ⅓ og smages til med salt og peber. Et kvarter før servering hældes grønsagerne i gryderetten på nær porre, som hlædes i gryden i samme sekund som retten skal serveres.
Vola, lidt kartoffelmos og osso buco. Velbekomme!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *