24. september 2012

Hvilket hold tilhører du – A eller B?

I lørdags deltog jeg i en spændende konference arrangeret af netværket Mad+Medier.

Temaet var ’Kritisk madkommunikation’ og til at sparke debatten i gang, havde Mad+Medier inviteret en stribe af talere såsom Politikens madanmelder Helle Brønnum Carlsen, Politikens debatredaktør og mange flere.

En af de talere som gjorde størst indtryk på mig var Helle Brønnum Carlsen, med en ph.d i madens æstetiske kommunikation og mange års erfaring som madanmelder for Politiken, er hun både elsket og frygtet af Danmarks Michelin-kokke.

Hun talte bl.a. om vores viden og relationer til råvarer som f.eks. grønkålen der er både hadet og udskældt blandt forbrugerne.
Helle har den største ærefrygt for denne grønsag, havde den danske befolkningen ikke haft adgang til denne grønsag i 1600-tallet og frem til kartoflerne blev introduceret i 1800-tallet, ville befolkningen ikke have eksisteret i dag.

Da konferencen var slut talte jeg en times tid med Helle over et glas hvidvin og små appetizers.

Vi talte bl.a. om den stigende tendens til pulvervarer på supermarkedernes hylder kontra det, at der aldrig har været så mange madprogrammer med Michelin-kokke, og fokus på at lave mad.

Jeg spurgte hende, ”hvor er vi på vej hen i fremtiden?”.

Ifølge Helle, det der sker i øjeblikket et opbrud, der vil komme flere pulvervarer på hylderne samtidig med, at interessen for at lave mad vil stige.

Med andre ord, vi vil få et A hold og et B hold i befolkningen.

Hvor godt kender du din olivenolie?

Her forleden fik jeg denne smukke flaske olienolie som gave.

Da jeg ikke kan italiensk, har jeg ingen kinamand chance for, at læse mig frem til hvor den kommer fra, kvaliteten og om den både egner sig til både stegning og salater.

Personlig, går jeg op i hvad jeg spiser og troede i og for sig, at jeg havde ret godt tjek på råvarer.

Men igen, efter jeg har talt med Helle, har jeg fået den største respekt for grønkålen, men også en nysgerrighed efter at vide om mere om de dagligvarer jeg fylder i min indkøbskurv.

For der er ingen tvivl om, at jo mere jeg ved om de enkelte råvarer, des bedre vil jeg også blive til, at vælge råvarer der i det lange vil gavne mit helbred mest muligt.

Da der ikke er to oliventræer som er ens, ikke to lande hvor klimaet er 100% ens, så vil mangfoldigheden og finere smagsnuancer indenfor olivenolier være store.

Den 13. oktober 2012 holder Oliveneksperten Cathrine Fogel holder 1,5 times foredrag om olivenolie.

Cathrine Fogel har planer om at vende hver en sten, og det er lige fra olivenoliens historie, klimaet, fremstillingen, de forskellige typer af olivenolier, det endelig produkt og frem til hvad du skal kigge efter når du køber olivenolie.

Under foredrager dufter og smager du på 4 forskellige olivenolie.

Det lyder spændende, jeg vil gerne vide mere om foredraget

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *