28. februar 2013

Ny Bocuse d’Or kandidat og interview med Rasmus Kofoed

I går var jeg i Bella Center hvor jeg oplevede udvælgelsen af den nye kandidat til Bocuse d’Or.
Teamet i år for den mad som finalisterne skulle tilberede var lam, løg og røg.

1. plads Kenneth Hansen (til højre) og Bocuse d’Or kandidat

Kenneth Hansen’s vindermenu


2. plads Brian Hansen

Brian Hansens menu


3. plads Daniel Kruse

Daniel Kruses menu


Interview med Rasmus Kofoed

Lige inden finalisterne var klar til servering, fik jeg en sludder med Rasmus Kofoed om udvælgelsen af kandidat ved Bocuse d’Or i Danmark.

I år har man valgt at afholde konkurrencen under Food Fair i Bella Center, og det har betydet at finalisterne har haft meget mindre forberedelsestid op til konkurrencen end normalt.
I år har finalisterne kun haft 2 måneder, men til gengæld har kandidaten 2 år til at forberede sig i inden det går løs i Lyon.
Normalt skal finalisterne lave 2 fade under konkurrencen, men pga. af den korte forberedelsestid har Akademiet Bocuse d’Or Danmark besluttet at finalisterne kun skulle lave ét fad.

Finalisterne der deltager i konkurrencen er ofte blevet anbefalet til at stille op, men inden man når så langt, skal man lave en menu som skal sendes til Akademi Bocuse d’Or, som så vurderer om man opfylder kriterierne. Ellers er det kutyme at vinderen af titlen Årets Kok deltager i konkurrencen.

Kenneth Hansen som er den nye kandidat, skal til næste år deltage i europamesterskaberne i Stockholm, hvor han skal forsvare den danske titel inden han kan gå videre til VM i Lyon i 2015.

De sidste tre dommere

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *