25. februar 2013

Prisen på kaffe stiger og stiger ….. og hva’ så?

Er jeg den eneste der har bemærket, at prisen på kaffe er steget og steget de sidste par år?

Hver gang jeg køber kaffe bliver jeg overrasket over prisniveauet på selv ganske almindelig kaffe.
Det er der en ganske naturlig forklaring på.
Ifølge Kurt Dalsgaard fra Kontra Coffee, bliver der produceret mindre kaffe i takt med at efterspørgslen stiger.

Det er selvfølgelig meget irriterende for os forbrugere der er glade for kaffe.
Det stiller selvfølgelig nogle andre krav, for jeg har bestemt ikke lyst til, at betale mere for en kop god kaffe end højst nødvendigt.

Derfor har jeg stablet eventen ’Foredrag – Kunsten at brygge god kaffe derhjemme’ der afholdes den 14. marts 2013 hos Kontra Coffee på Østerbro.
Direktøren og Barista Kurt Dalsgaard vil bl.a. tale om følgende;

  • Hvilke lande der producere kvalitetskaffe.
  • Hvilken fremstillingsmetode der er den bedste og, som lader kaffebønnerne komme til deres ret.
  • Hvilke kriterier der skal være opfyldt før en kaffe betragtes som god.
  • Hvad Kurt kigger efter når forretningen modtager kaffebønner fra leverandørerne.
  • Hvad du skal kigge efter når du køber kaffe, så du får mest muligt for pengene.
  • Hvilke kvaliteter de forskellige brygningsmetoder fremhæver.
  • Hvilken kaffe der egner sig bedst til den enkelte brygningsmetode.
  • Hvordan brygningsmetoden påvirker kaffens smag og nuancer.

Efter foredraget viser Kurt trin-for-trin de forskellige brygningsmetoder for stempellande, filterkaffe og mokkakande med mælkeskummer.
Metoder som du vil mestre inden aftenen er forbi.

Du bør ikke vente for længe, hvis du vil sikre dig en plads.

Ja tak, foredrag om gourmet kaffe og tjek på brygningsmetoderne er lige nået for mig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *