12. november 2013

Hollandsk boerenkool

Boerenkool

Mine forældre er hollændere, jeg er flasket op med klassiske hollandske retter såsom boerenkool.
Jeg har aldrig haft et anstrengt forhold til grønkål, selvom jeg som barn ikke var helt stolt af at sige det i skolen. Det et er en sund og billig ret som er ret nemt at lave. Her følger opskriften.

1 pose grønkål
4 bagekartofler
Pølser
evt. lidt smør
Rødvinseddike
salt

Grønkålen rives af stokken og vaskes.
Bagekartofler skrælles og skæres i kvarte og kommes i en gryde med salt vand.
Grønkålen lægges oven på kartoflerne, som koges i en times tid.
Det meste af vandet hældes fra og grønkålen og kartoflerne moses.
Hvis man har lyst kan komme lidt smør, jeg gør det ikke.
Pølserne steges på en pande.
Når man taget en portion boerenkool, hældes lidt rødvinseddike henover mosen.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *