Sakana Blog | Sakana- Part 2

3. juli 2014

Pasta med kammuslinger og østershatte

Jeg elsker frisk pasta med kammuslinger, østershatte, persille og andet godt. Det smager bare fantastisk.

Opskrift

6 kammuslinger
150 gr. Østershatte
1 pkt. frisk pasta
Madlavningsfløde 4 %
Persille
75 gram Parmesanost

Kammuslinger og østershatte steges hver for sig i et par minutter og fjernes. Den friske pasta koges. Lidt madlavningsfløde tilføjes kammuslingerne og østershatte og det hele koges op. Pastaen hældes i stegepanden og vendes et par gange. Persille og parmesanost drysses i, og retten smages til med salt og peber. Retten anrettes på en tallerken og voila velkomme.

Skriv en kommentar

1. juli 2014

Fritata med parmaskinke

Denne opskrift fik jeg af min veninde Fil som bor i Washington DC, hvor hun har fået den fra kan jeg ikke huske.
De her fritata så ualmindelig delikate ud, så dem skulle jeg bare lave. Her følger opskriften.

8 æg
200 gram champignon
Cherry tomater
½ rødløg
3 hvidløg
200 gram frossen spinat
¼ tykmælk
2 spsk. kokosmel
2 pkt. parmaskinke
Salt
Peber

Spinaten optøs.
Løg og hvidløg snittes og svites. Champignon snittes fint og steges ligeledes på panden til væsken er væk.
Tykmælk, kokos, æg, salt og peber blandes i en skål. De svitsede løg, hvidløg, champignon og spinat kommes i skålen og blandes. Cherry tomater halveres.
En muffinsform pensles med solsikkeolie og parmaskinke anrettes i de små forme, så bunden og siderne er dækket. Æggemassen hældes i formene og de pyntes med cherry tomater. De små fritata bages i ovnen.

Skriv en kommentar

25. juni 2014

Rabarbergrød med flødeskum

Jeg elsker den klassiske sommerdessert rabarbergrød med flødeskum. Her forleden lavede jeg den for første gang iår. Her følger opskriften.

1 bundt rabarber
1 vanillestang
1/4 piskefløde
sukker
lidt vand

Et bundt rabarber skylles, skæres i grove stykker og kommes i en gryde.
Vanillestangen flækkes og kommes i gryden sammen med en lille sjat vand.
Rabarberstykkerne koges ved svag varme til de er møre.
Skålen afkøles i en balje med koldt vand for at stoppe kogningen.
Grøden smages til med lidt sukker.
Pisefløden piskes med lidt sukker til en blød let fast creme.
Grøden og flødeskummen anrettes på små tallerkener.

Skriv en kommentar

23. juni 2014

Kold avokadosuppe med sprødristet bacontern

Jeg elsker avokadoer i alle afskygninger, og jeg kan ikke få for meget. Her forleden lavede jeg denne skønne suppe. Her følger opskriften.

3 modne avokadoer
saft en ½ citron
½ tsk. salt
1 dl. madlavningsfløde 8%
1 pkt. Bacontern
1 liter vand
2 hønsebouillon terninger
Peber

Avokadoerne pilles ud af skrællen, skæres i grove stykker og kommes i en blender.
Den halve citron presses og saften hældes i blenderen.
Bacontern ristes til de har fået en gylden farve, og lægges på et stykke køkkenrulle.
En liter vand koges og 2 bouillonterninger opløses.
Et par deciliter af bouillonen hældes i blenderen, og ingredienserne blendes til cremet masse.
Resten af hønsebouillonen hældes i en gryde. Madlavningsfløden og avokadomoussen kommes i og røres sammen.
Suppen krydres med lidt salt og peber.
Suppen varmes kortvarigt op, den må endelig ikke koges for så begynder den at skille.
Suppen sættes til afkøling, og lige inden servering drysses lidt bacontern henover suppen.

Skriv en kommentar

19. juni 2014

Anmeldelse af Strangas dessert boutique

Dessert Boutique Strangas

Dessert Boutique Strangas

Her forleden cyklede jeg forbi Michelin-kokken Nikolaos Strangas eksklusive dessertforretning der ligger på Åboulevarden.

For ca. 4 år siden mødte jeg Nikolaos i forbindelse med madoptræden i Magasin, og siden dengang har jeg jævnligt fulgt med i Nikolaos mange aktiviteter. Jeg har en svaghed for goumetkager.

Dessert Boutique Strangas

Dessert Boutique Strangas

Som altid er det en fornøjelse at besøge forretningen. I selve konditorlokalet havde alle travlt med at lave forskellige slags dessertkager.

Jeg lod mig i stedet blive forført at de mange skønne kager i disken, og valgte bestille en af de eksklusive kager.

Dessert Boutique Strangas

Dessert Boutique Strangas

Valget faldt på ”Strangas pure nordic. Ren mørk chokolademousse lavet på 70 % Valrhona chokolade, afbalanceret med en frisk letsyrlig havtorn & mangomousse”.

Chokolademoussen er silkeblød og balancen mellem mango og havtorn er helt perfekt. Det er en kage to die for som jeg varmt kan anbefale.

Dessert Boutique Strangas

Dessert Boutique Strangas

Ja, i det hele taget er alle Strangas dessertkager anbefalingsværdig.

 

Skriv en kommentar

17. juni 2014

Risotto med kantareller og persille

Her for et par dage siden lavede jeg denne skønne ret, og her følger opskriften.

½ dåse tørret kantareller
200 gr. risottoris
sjat hvidvin
løg
ca. 2. dl. oksebouillon
parmesanost
persille
salt
peber

Kantarellerne lægges i blød i et par timer.
Løget snittes og svitses til de er gyldne.
En sjat hvidvin hældes i gryden, og der røres let til væsken er absorberet.
Kantarellerne snittes fint, og kommes i gryden sammen med væden de ligger i.
Oksebouillonen hældes i gryden lidt af gangen til det er absorberet.
Et stykke parmesanost rives fint.
En håndfuld persille klippes i mindre stykker.
Mens risene stadig er lidt hårde, kommes parmesanost og persille i retten.
Retten smages til med lidt salt og peber.

Skriv en kommentar

12. juni 2014

Tzatziki

Tzatziki er en herlig tilbehør, og når jeg laver det fjerner jeg stammen i hvidløget. Derved undgår jeg at mine nærmeste bliver generet. Her følger opskriften.

500 gram tyrkisk yoghurt
1 agurk
1 spsk. olivenolie
2 hvidløg
Salt
Peber

Agurken vaskes, rives groft, og al væden presses ud.
Agurken blandes sammen med yoghurten i en skål, til det har fået en cremet konsistens.
Hvidløgene presse og blandes i sammen med olivenolien.
Tzatziki smages til med salt og peber.

Skriv en kommentar

10. juni 2014

Danske jordbær med piskefløde

Mine forældre er hollænder, så fra jeg var ganske lille, fik jeg udvidet min smagspalette med nogle lidt andre oplevelser.
Det gælder bl.a. den klassiske dessert danske jordbær med fløde. Her følger opskriften.

½ bakke jordbær
piskefløde
sukker

Jordbærerne  skylles, silkten fjernes og bærret skæres i mindre stykker.
Lidt sukker drysses henover stykkerne.
Piskefløden piskes til en mellemfast skum og placeres ovenpå bærstykkerne.

Skriv en kommentar

5. juni 2014

Stegte nudler med oksekød, rød peberfrugt og broccoli

Stegte nudler

Det er tusind år siden, at jeg sidst har spist stegte nudler. Her forleden lavede jeg denne skønne ret og her følger opskriften.

3 spsk japansk soja
1 spsk sukker
1 pk. Okse snitsler
3 spsk. japansk soja
1 løg
4 hvidløg
et stykke ingefær
1 pk. Champignon
½ peberfrugt
½ broccolihoved
en sjat solsikkeolie
300 gr. nudler

Stege væde

2 dl. kyllingefond
5 spsk. fiskesauce
3 spsk. madlavningssake
2 tsk. sukker
1 spsk. majsstivelse

Kødet skæres i tynde strimler og steges et par minutter i lidt olie.
Soja og sukker tilføjes og der steges videre. Kødet kommes i en skål, hvor det marineres.
Nudlerne koges i et par minutter, de skal stadig være lidt hård, når tages af og kommes i koldt vand.
Løg og hvidløg snittes fint.
Ingefær snittes til tynde stave.
Svampene renses og peberfrugten vaskes og snittes fint.
Broccoli deles i fine buketter.
Løg, hvidløg og ingefær svitses i lidt olie.
Grønsagerne kommes på stegepanden, hvor det vendes mens stege væden hældes lidt af gangen henover.
Lige inden servering kommes nudlerne i og, det blandes med de øvrige ingredienser.

Skriv en kommentar

3. juni 2014

Smoothie med banan, spinat, lime og æble

IMG_1991

I weekenden fik jeg lyst til en sund og lidt sød smoothie, så jeg lavede denne til morgenmad. Den sad lige i skabet der var en god balance mellem det sure og søde.

1 æble
1 banan
½ glas mælk
½ lime
en lille håndfuld frosne spinat

Æblet skrælles og skæres i grove stykker.
Bananen pilles og skæres i groves stykker.
Limen presses.
Alle råvarer og ingredienser kommes i en blender, og blendes til en ensartet masse.
Så er der serveret.

Skriv en kommentar