18. marts 2014

Tagliatelle med tomater, basilikum og oliven

Her forleden lavede jeg denne nemme og velsmagende ret. Her følger opskriften.

lidt olie
1 pk. frisk tagliatelle
1 løg
1 fed hvidløg
1 dåse tomater
1 lille dåse tomatpure
drys sukker
sjat hvidvin
håndfuld oliven
håndfuld frisk basilikumblade
salt
peber

Løget snittes fint og steges i lidt olie til det er gyldent.
Hvidløget hakkes fint, tomaterne hakkes groft og tomatpure og kommes i gryden.
Efter et par minutter kommes en sjat hvidvin i gryden og det hele vendes.
Retten smages til med lidt salt og peber.
En håndfuld oliven og basilikum blade hakkes groft.
Tagliatelle koges til aldente og pastaen vendes i tomatsaucen.
Lige inden servering vendes oliven og basilikum i retten.

 

Skriv en kommentar

13. marts 2014

Pasta med chorizo, squarsh og mozarella

Pasta

Jeg synes at pasta egner sig helt perfekt til hverdagsmad, så her får du fornøjelsen af endnu en opskrift til en pastaret.

Et stykke Chorizo pølse
1 squash
1 mozzarella
Madlavningsfløde 7%
salt
Peber

Pastaen koges i 10 minutter.
Squashen skæres i grove stykker og steges på en pande.
Chorizo skæres ligeledes i grovestykker og steges i et par sekunder.
Mozarellaosten skæres i grove skiver.
En sjat madlavningsfløde hældes i og retten krydre med lidt salt og peber.
Mozzarellaosten kommes i, hvor det smeltes sammen med fløden.
Vandet hældes fra pastaen og kommes i panden.
Det hele vendes et par gange også er der servereret.

Skriv en kommentar

11. marts 2014

Anmeldelse fransk vanilje tærte

Fransk vanilje tærte

Her forleden besøgte jeg Torvehallerne, det er en sand mekka, når det kommer til kage og andet sødt.
Jeg har en lidt dårlig vane med, at købe det jeg kender og som jeg godt kan lide. Så jeg tænkte, nu skal du prøve noget nyt, ikke så meget der.

Jeg købet et  stort stykke fransk vaniljetærte også kaldet ”Flain Nature” fra Brioche Dorée.
Tærtebunden var perfekt, den var bagt og havde ingen ujævnheder.
Selve kagemassen var rigtig fin, den havde konsistens som vaniljebudding. Konsistensen var fin og blød og der var ingen klumper.
Vaniljesmagen var meget kraftig, det glædet mig at den havde de ikke sparet på det.
Det er en tærte som jeg godt kan anbefale. Så ja, hvis du gerne vil Paris for en eftermiddag, så hjælper et stykke kage fra Broche Dorée dig godt på vej.

Skriv en kommentar

6. marts 2014

Tun salat med selleri og avokado

Salat

Her forleden havde jeg lyst til en frisk salat med lidt tun og forskellige grøntsager.  Det blev en ganske let, lækker og sund, her følger opskriften.

2 selleri
2 æg
½ peberfrugt
1 romainesalat
1 avokado

Dressing:

1 spsk. Olivenolie
2 spsk. Rødvinseddike
knivspids dijonsennep

Selleri skylles og snittes fint.
Æggene koges til de er faste, men ikke som hårdkogt.
Æggene køles af og hvor æg skæres i 12 stykker.
Salaten og peberfrugten skylles og skæres i grove stykker.
Avokadoen skæres i tern.
Dressingen blandes og det hældes over salaten.

Skriv en kommentar

4. marts 2014

Salat med asparges, cherry tomater og gorgonzola

Salat

10 cherry tomater
7 asparges
1½ avokado
næsten hel pakke gorgonzola

Dressing:
1 spsk. Olivenolie
1½ lys balsamico
lidt dijonsennep

Asparges koges i letsaltet vand i 2 minutter, og kommes direkte i kold vand for at stoppe kogningen.
Herefter tørres de på et stykke køkkenrulle og skæres i 3 stykker.
Cherry tomater skylles og halveres.
Avokadoen og gorgonzola skæres i mindre tern.
Asparges, tomater, avocado og gorgonzola kommes i en skål og blandes.
Dressingen blandes og hældes over salaten.
Så er der serveret.

 

Skriv en kommentar

26. februar 2014

Spaghetti med chorizo pølse og portobello svampe

Spaghetti

Det slog igår, at det er meget meget længe siden, at jeg spist chorizo pølse, så nu skulle det være. Her følger opskriften på en nem og lækker pastaret.

1 lille løg
1 portobello svamp
¼ chorizo pølse
¼ rød peberfrugt
1 dåse tomater
rosemarin
basilikum
salt
peber
lidt spagetti

Pastaen koges i letsaltet vand i 10 minutter.
Løget snittes fint og steges til det har fået en gylden farve, tages af og lægges på en tallerken.
Portobello svampen skæres i mindre stykker, tynde skiver og steges på en pande.
Peberfrugten skæres ligeledes i stykker og kommes på panden.
Et stykke af pølsen skæres i grove stykker, og hældes i panden, hvor det hele blandes.
I en gryde kommes de hakkede dåsetomater og løg, hvor det varmes.
Tomatsaucen krydres med krydderier, salt og peber.
Vandet hældes fra pastaen og pastaen hældes i stegepanden.
Et par skeer af tomatsaucen hældes over, og retten vendes et par gange.
Så er der serveret.

Skriv en kommentar

20. februar 2014

Stenbiderrogn

Stenbiderrogn

Jeg elsker denne delikate spise, det er det første tegn på, at foråret er lige rundt om hjørnet.

Jeg er meget klassisk i den måde den skal serveres på. Dog, havde jeg i år valgt at rense rognen selv, og det tog ikke særlig lang tid. Her følger opskriften.

800 gr. urenset stenbiderrogn
cremefraiche 9%
groft toastbrød
rødløg
salt

Rognen kommes i en skål der fyldes med koldt vand.
Hinderne fjernes forsigtig fra rognen.
Rognen piskes og hinderne fjernes lidt efter lidt.
Vandet hældes fra, nyt vand kommes i skålen og der piskes.
Det gøres indtil der ikke ligger flere små hinder i overfladen.
Rognen kommes i en si, og 2 teske salt drysses henover for, at trække den sidste væde ud.
En udstikker bruges til lave en skive toastbrød til en cirkel.
Brødet toasts op begge sider.
Et rødløg snittes fint.
Stenbiderrognen anrettes på brødet.
Lidt cremefraiche og rødløg drysses på toppen.

Skriv en kommentar

18. februar 2014

Anmeldelse af Fastelavnsboller fra Claus Meyers bageri

Fastelavnsboller

I søndags kiggede jeg forbi Claus Meyers forholdsvis nye bageri der ligger på Amagerbrogade.

I vinduet lå der 3 forskellige slags fastelavnsboller, den klassiske med creme, fastelavnsboller med rabarber og fastelavnsboller med hvid chokolade og remonce.
Jeg valgt dog, at kun at købe de sidste to, da den klassiske har jeg smagt en del gange.

Fastelavnsboller skåret

Fastelavnsbolle med flormelis og rabarberfyld
Der er en god balance mellem det sure og det søde i rabarberen, og de har ikke sparet på fyldet. Rabarberen overdøver ikke selve bollen. Bollen er svampet og har en god konsistens.

Fastelavnsbolle med chokoladeglasur, hvid chokolade og remonce
Fyldet har en cremet konsistens. Der er en god balance mellem chokoladen og remonce uden, at de overdøver hinanden eller tager smagen fra hele bollen.
Bollen er svampet og har en god konsistens. Chokoladen på toppen giver smagsoplevelsen dybde.

Fastelavnsboller fra Claus Meyers bageri, smager fantastisk og det vil være en fest for børnene, at spise.

Skriv en kommentar

11. februar 2014

Spaghetti med bacon, spinat og mozzarella

Spagetti

⅓ pk. bacontern
lille løg
håndfuld frosne spinatblade
⅓ mozzarellaost
tørret spaghetti

Lidt pasta sættes til at koge i letsaltet vand i 10 minutter.
Et lille løg snittes fint og steges i lidt olie til de er gylden.
Bacontern kommes i panden og steges.
En håndfuld frossen spinat kommes på stegepanden, gennemvarmes og steges et par minutter.
Vandet hældes fra den kogte pasta, og den hældes på stegepanden.
Mozzarellaosten skæres i skiver og kommes i, hvor det hele vendes til osten er smeltet.
Retten krydres med lidt salt og peber, også er der serveret.

 

Skriv en kommentar

6. februar 2014

Min favoritmad for tiden

Avokado og æg

Her fortiden har jeg skåret sukkeret væk fra min kost, der gik lidt for meget sukkerfest i den henover jul og nytår. For at det ikke skal gå hen og blive en dårlig vane, har jeg indført en ny reel der hedder, at kager og andet snask kun må indtages engang i weekenden. Det fungerer meget godt.

Så i øjeblikket har kastet min kærlighed på avokado og æg. Her forleden lavede denne lækre rugbrødsmad til frokost.

¼ avokado
½ æg
1 skive rugbrød
lidt mayo

Ægget koges i 10 minutter.
Avokadoen skæres i tynde skiver og anrettes på brødet.
2 skiver æg anrettes på brødet.
Lidt mayo kommes på æggene, og maden krydres med lidt salt og peber.

Skriv en kommentar